Élet-Stílus

Hollywood kitiltaná a kövéreket?

Meglepő ötlettel borzolja néhány hollywood-i producer a kedélyeket: azért tiltanák ki a vászonról a kövér színésznőket, hogy ne mutathassanak rossz példát az ifjúságnak.

A producereket az sarkallta erre a lépésre, hogy szerintük a filmek erősen formálják a fiatalok lányok ízlését, így ha valaki kövér, esetleg elhízott színészért rajong, elveheti a kedvét az egészséges életmódtól. Hollywood-i producerek ezért elszánták magukat arra a lépésre, hogy kitiltsák a túlsúlyos színésznőket a vászonról.

Komoly vitát váltott ki a hír, hogy a kezdeményezéshez néhány filmstúdió is csatlakozott. A közvélemény diszkriminációval vádolja a cégeket, ám a többség ennek ellenére egyetért a döntéssel. Ha a kampány kiötlői keresztülviszik elképzelésüket, úgy az azt jelentené, hogy hamarosan minden szerepet csak és kizárólag sovány színésznőkkel játszatnak majd el. Az ellenzők kikérték az idén Oscar-díjra jelölt Gabourney Sidibe véleményét is, aki elmondta, hogy tisztában van túlsúlyával és azzal, hogy filmvásznon szerepel nem azt szeretné elérni, hogy bárki hasonlítson is rá.

A színésznő elismerte, hogy vonzóbbak a vékony lányok, de szerinte butaság lenne súly alapján kategorizálni. Hozzátette azt is, nem fél attól, hogy a testalkata miatt a későbbiekben kevesebb szerepet kap majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik