Élet-Stílus

Hollandia is negyeddöntős

A papírformának megfelelően Hollandia búcsúztatta a vb-újonc Szlovákiát, és a negyeddöntőben a brazil-chilei mérkőzés győztesével találkozik.

A szlovákok bátran kezdtek a selejtezőt és a csoportkört is hibátlanul záró holland válogatott ellen, néhány perc elteltével azonban bejött az előre borítékolt forgatókönyv. Bert van Marwijk együttese kezébe vette az irányítást, s a 28. percben a vb-n először kezdő Robben egy remek villanással igazolta, sérülése már a múlté, egyúttal a vezetést is megszerezte: a jobbról középre húzott, majd 18 méterről a kapu bal alsó sarokba lőtt.

A gól megnyugtatta a hollandokat, talán túlságosan is, hiszen tökéletesen megelégedtek a labda járatásával, a szlovákok pedig nem tudtak támadásokat vezetni, így különösebb izgalom nélkül peregtek le a szünetig hátralévő percek. A második félidőt is kissé álmosan kezdték a hollandok, de viszonylag gyorsan észbe kaptak, hogy folyatódott a mérkőzés, és többször is munkát adtak Mucha kapusnak, aki nem egy esetben bravúrral védett.
GALÉRIA

GALÉRIA

A szlovákok, amikor labdához jutottak, becsületesen mentek előre, de a 66. percig kellett várni az első veszélyes helyzetükre, igaz, akkor Stoch léc alá tartó lövését nagy bravúrral védte Stekelenburg, aki kisvártatva Vittek ziccerét is hárította. A hollandok nagy ijedségükben fokozták a tempót, és a 84. percben Sneijder góljával eldöntötték a továbbjutás kérdését. Az Inter középpályának egyébként nem volt nehéz dolga, miután Mucha teljesen feleslegesen szaladt ki egy szabadrúgásból felívelt labdára, Kuyt pedig pontosan és önzetlenül passzolt középre, csak az üres kapuba kellett gurítania a labdát.

A szlovákok a hosszabbításban „véleményes” büntetőből kozmetikáztak az eredményen: Vittek helyezett higgadtan a jobb alsó sarokba, ezzel beállította a 2-1-es végeredményt.

Az olaszokat „kiejtő”, vb-újonc szlovákok dél-afrikai kalandja ezennel véget ért, míg hollandok a brazil-chilei mérkőzés győztese ellen folytatják a negyeddöntőben.

Nyolcaddöntő:
Hollandia-Szlovákia 2-1 (1-0)percről percre
Durban, Durban Stadion, 61.962 néző, v.: Undiano (spanyol)
Gól: Robben (18.), Sneijder (84.), ill. Vittek (94., 11-esből)
Sárga lap: Robben (31.), Stekelenburg (93.), ill. Kucka (40.), Kopunek (72.), Skrtel (84.)
Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – De Jong, Van Bommel – Kuyt, Sneijder (Afellay, 92.), Robben (Elia, 71.) – Van Persie (Huntelaar, 80.)
Szlovákia: Mucha – Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavník (Jakubko, 88.) – Weiss, Kucka, Stoch – Hamsík (Sapara, 87.) – Jendrisek (Kopúnek, 71.), Vittek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik