Élet-Stílus

Forlán: libalegelőn nem lehet focizni

Az Uruguay-Dél-Korea találkozón mindkét csapat magas színvonalon játszott, pláne a szünet után.

Az első félidőben még félénknek tűnő – igaz, a kapufát akkor is megdöngető – ázsiaiak ugyanis alaposan megszorongatták a többre tartott, de az előny tudatában sebességi fokozatot vesztő dél-amerikaiakat, s amennyiben jobb a helyzetkihasználásuk, a hosszabbításba terelhették volna a mérkőzést.

Diego Forlán nem győzte dicsérni az ellenfelet, ugyanakkor kritizálta a Port Elizabeth-i Nelson Mandela stadion gyepét.
„Nehéz mérkőzés volt ez, a koreaiak jó játékosok, a sebességük még minket is meglepett. De szerencsére nyertünk, s ez azért is nagyon kellemes, mert a pálya mindenre jó volt, csak labdarúgásra nem. A második félidőben nem voltunk jók, visszavettük a ritmust, és majdnem ráfizettünk. Az ellentámadásainkra jól reagáltak a koreai játékosok, akiket csak dicsérni tudok. Boldog vagyok, és remélem, hasonlóan folytatjuk majd” – összegzett az Európa Liga döntőjének hőse.

A csatár nem foglalkozott az ellenféllel – este kiderült, hogy Ghána lesz a Celeste ellenfele – viszont kollégája, Luis Suárez góljairól elmélkedett: az Ajax támadója előbb egy védelmi megingást használt ki, majd egy remekbe szabott góllal zárta le a történéseket.

„Luis második gólja az egyik legszebb volt a világbajnokságon. Láttunk már egy-két pazar találatot, az övé is közéjük tartozik. Remekmű volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik