Élet-Stílus

Argentína visszavághat a németeknek

Argentína lesz Németország ellenfele a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, miután 3-1-re legyőzte Mexikót.

Az első játékrész első felében Mexikó kicsit visszahúzódva várta Messiék támadásait, ám amikor a közép-amerikaiak megindultak, mindig veszélyt okoztak az argentin tizenhatos előtt. Előbb Salcido lőtt a felső lécre, majd Guradado laposan meglőtt labdájára Hernandez érkezett – nem ért bele, de így lett veszélyes, az argentinok szerencséjére a labda elpattogott a jobb kapufa mellett.

A 26. percben aztán megszületett a nap második véleményes szituációja. Tévez kapott mélységből egy remek remek labdát, ám belevezette Perezbe. A kapusról Messi elé pattant; a támadó előre emelt, az ekkor már jókora lesen lévő Tévez a kapuba fejelt – a partjelzőjére hagyatkozó Roberto Rosetti a középpontra mutatott.

A mexikóiak a kivetítőt látva tiltakoztak, a játékvezető azonban nem vonta vissza a korábban megadott találatot. Nem sokkal később gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Osorio jókora hibája következtében Higuaín ellépett, s a tizenhatoson belülről nem adott esélyt a kétségbeesetten vetődő Pereznek. A szünetre vonuló csapatok még összeakaszkodtak, az olasz játékvezető igyekezett szétválasztani őket.

Szünet után támadgatott a mexikói válogatott, ám ismét az argentinok szereztek gólt, a dél-amerikaiak közül kiemelkedő Téveznek köszönhetően. A támadó csellel próbált kibújni két védő között, a visszapattanó labdát rögtön kapra lőtte, s a takarásban lévő Perezt meglepte a kapu bal oldalába vágódó löket.

A gólszerző Tévezt ölelgetik a társak (MTI/EPA)

GALÉRIA

Messiék ezt követően teljesen visszaálltak, a töretlenül támadó mexikóiak pedig több helyzet után, 20 perccel a lefújás előtt szépítettek: Hernandez kapott jó labdát az argentin 16-os előtt, majd szépen fordult le Demichelisről, s 8 méterről, ballal a felső léc alá bombázott. A folytatásban sem változott a meccs képe, az argentinok még a kontráikat is komótosan építgették, így veszélytelenek voltak.

A mexikóiak viszont nem tudtak újabb gól szerezni, így 3-1-es vereséggel búcsúztak a világbajnokságtól, s noha 24 vb-meccs után először kaptak kettőnél több gólt egy meccsen, emelt fővel vonulhattak le a pályáról. Diego Maradona együttese pedig készülhet a Németország elleni, jövő szombati negyeddöntőre. Az argentin-német negyeddöntőt szombaton 16 órától rendezik Fokvárosban.

vb, nyolcaddöntő

Argentína-Mexikó 3-1 (2-0)
Johannesburg, Soccer City, 84.377 néző. Vezette: Rosetti (olasz)
Gól: Tévez (26., 52.), Higuain (33.), illetve Hernandez (71.)
Argentína: Romero – Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze – Maxi Rodríguez (Pastore, 87.), Mascherano, Di María (Gutierrez, 79.) – Messi – Higuaín, Tévez (Veron, 69.)
Mexikó: Pérez – Osorio, Rodríguez, Márquez, Salcido – Juárez, Torrado, Guardado (Franco, 61.) – Dos Santos, Hernandez, Bautista (Barrera, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik