Élet-Stílus

Angol szakértők: “horror volt a védelmünk”

"Horrorsztorinak" minősítették az angol labdarúgó-válogatott védelmének teljesítményét a németekkel szemben 4-1-re elvesztett vasárnapi nyolcaddöntő után a vb-meccset értékelő angol szakértők.

Gary Lineker korábbi válogatott labdarúgó, a mérkőzést közvetítő BBC televízió helyszíni szakértői stábjának vezetője szerint David James kapus több parádés védése nélkül a németek már az első félidőben négy-öt góllal vezettek volna.

A BBC stábja “teljes képtelenségnek” nevezte Fabio Capello szövetségi kapitány – tört angolságú, alig érthető – rövid nyilatkozatát arról, hogy az angolok “jól játszottak”, és mindig “a kis dolgokon dőlnek el” az ilyen nagy horderejű meccsek. Lineker diplomatikusan úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy Capello “küszködik az angol nyelvvel … és talán nem tudja mindig megértetni, hogy mit is akar mondani”.

Capello a BBC-nek a mérkőzés után adott rövid nyilatkozatában kijelentette, hogy “elkövettünk néhány hibát … de a bíró még nagyobb hibát követett el”, amikor nem adta meg az első félidőben az angolok egyik gólját.

Frank Lampard lövése a felső kapufáról jócskán a gólvonal mögé vágódott, de a játékvezető úgy döntött, hogy a labda nem volt a kapuban. Lineker és stábja egyöntetű megállapítása szerint ezen a szinten ilyen játékvezetői hibát nem lehet elkövetni, és ideje meghonosítani azt az egyébként már rég meglévő technológiát, amely egyértelműen jelzi, ha a labda a gólvonal mögé kerül.

Capello a meccs után a meg nem adott gólt nevezte az összecsapás legfontosabb mozzanatának, kijelentve: ha a gólt megadják, és csapatának sikerül egyenlítenie, akkor “egész más stílusban” lehetett volna folytatni a játékot.

Anglia, amely kiesett a dél-afrikai világbajnokság további küzdelmeiből, soha nem szenvedett még ilyen arányú vereséget a vb-k eddigi történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik