Élet-Stílus

Az alapoktól kezdik újra az olaszok

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szerint nagy gondok vannak az itáliai labdarúgásban.

Még mindig nem csitultak a hullámok Olaszország vébé-búcsúja után. Mint ismert, a címvédő nyeretlenül, csoportutolsóként hagyta el Dél-Afrikát, Marcello Lippi fiai miután leikszeltek Paraguayjal és Új-Zélanddal kikaptak a szlovákok elleni sorsdöntő meccsen.

Giancarlo Abete, az FIGC elnöke szerint térdre kényszerült az ország labdarúgása, melyet egyedül Cesare Prandelli, az új szövetségi kapitány nem tud majd orvosolni.

„Kevés tapasztaltunk van nemzetközi szinten, ez ütközött ki a válogatotton is. Már a Ciprus elleni selejtezőnyitányon is küzdöttünk. Ha az U21-es válogatottnak szenvednie kell azért, hogy kijusson az Eb-re és közben a felnőttek nem nyertek meccset 2010-ben, akkor ott probléma van, amelyet meg kell oldani. Aggódunk, de nem vagyunk pesszimisták. A játékosok kvalitásával van gond, akiket be tudunk válogatni. A legtöbb klub tele van külföldi labdarúgókkal és így az olaszok nem szereznek nemzetközi tapasztalatot. Ez nem maradhat így, elölről kezd kezdenünk az egészet. Ez az egész olasz foci érdeke” – mondta az FIGC első embere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik