Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Cacau kidőlt

A német csapat győzelmét jósolta az angolok elleni vb-nyolcaddöntőben Paul, a polip. Cacau, a Nationalelf csatára kihagyja a mérkőzést, miután hasizomsérülést szenvedett. További érdekességek, rövid hírek Dél-Afrikából.

Cacau nem játszhat

A német válogatott brazil születésű támadója kihagyja az angolok elleni nyolcaddöntőt, miután a pénteki gyakorláson hasizomsérülést szenvedett. Cacau a Nationalelf mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett, és az ausztrálok ellen gólt is szerzett.

Oroszlánok között a németek

Egy oroszlánparkban tett látogatást pénteken a német válogatott. „Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy az összes játékosunk egészségesen tért vissza és egyikük sem vált az az állatok áldozatává” – viccelődött Joachim Löw szövetségi edző, akinek neve „majdnem” oroszlánt (Löwe) jelent. A német együttes a nyolcaddöntőben az angolokkal találkozik, akiket gyakran emlegetnek “háromoroszlánosokként”.

Német-angol: háború

A vasárnapi Németország-Anglia nyolcaddöntőt az angol sajtóban a második világháborúval állították párhuzamba, amiről a német válogatott edzője azt mondta, hogy ezt ideje elfelejteni, hiszen 2010-et írunk, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja, s helytelen ezt az eseményt egy sportmérkőzés kapcsán felemlegetni.

A polip német sikert jósol

Az oberhauseni óceanárium kétéves polipja, Paul német győzelmet jósolt Anglia ellen. Eddig nagyon megbízhatóak Paul jóslatai, ugyanis előre jelezte a német győzelmet Ausztrália és Ghána ellen, de a Szerbiától elszenvedett vereséget is „eltalálta”. A tengeri állat ezúttal a német nemzeti színekre festett kagylót választotta az angol Szent György kereszttel díszített helyett, ebből vonták le azt a következtetést, hogy Nationalelf nyer.

Sérültek Chilében

Hét sérültje volt a chilei válogatott nyolcaddöntőbe jutását követő santiagói ünneplésnek. A szurkolók a fővárosi Plaza Italia téren követték figyelemmel a spanyol elleni csoportmeccset (1-2), amikor azonban a központi területet át kellett volna adni a forgalomnak, csetepaté alakult ki. A randalírozók közül 140-et előállítottak. Öt drukkert szúrófegyver sebesített meg, s két rendőr sem úszta meg sérülés nélkül a balhét.

Sono kritizál

Bírálta dél-afrikai válogatott játékát Jomo Sono korábbi szövetségi kapitány, a vb-t rendező ország egyik nemzeti hőse. Szerinte a csapat nem tudta bizonyítani, hogy milyen sok pénzt pumpáltak bele, és azzal, hogy a házigazda már a csoportkör után kiesett, kihatással van az egész tornára. Sono az afrikai válogatottakat is kritizálta, amondó, csak Ghána és Algéria játszott igazi csapatként – s csak előbbi jutott tovább.

A kapitány a hibás

A csoportkör befejezése után hazatért ausztrál válogatott csatára Pim Verbeek szövetségi kapitányt hibáztatja a korai búcsú miatt. Josh Kennedya sydneyi hazatérést követően a játékos kijelentette: szerinte a holland szakvezető rossz taktikát dolgozott ki a németek ellen, és az a 4-0-ás vereség a továbbjutásba került. Az ausztrál együttes csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult Ghána mögé a harmadik helyre a csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik