Élet-Stílus

Beckenbauer bocsánatot kért az angoloktól

Franz Beckenbauer elnézést kért az angoloktól a „háromoroszlános" csapatra tett korábbi kijelentése miatt.

A németek legendája a szigetországi válogatott Egyesült Államok (1-1) és Algéria elleni meccse (0-0) után arról beszélt, hogy Anglia „visszatért az elavult rúgd és fuss jellegű futballhoz”, mindezt azzal súlyosbította, hogy azt állította, az angol csapat „kiégett”.

„Bocsánatot kérek a szavaimért. Szeretem Angliát, szeretem az angol labdarúgást, de nekem is csalódást okozott a válogatott az első két meccsen mutatott játékával, nem is voltam túl jó hangulatban, ezért aztán kissé elragadtattam magam” – magyarázta a játékosként (1974) és szakvezetőként is világbajnok (1990) Franz Beckenbauer.

A „Császár” újabb nyilatkozatában már dicsérte az angol együttest, valamint annak szakvezetőjét, Fabio Capellót, és megjegyezte, nagyon várja a vasárnapi nyolcaddöntőt, amelyben hazája együttese éppen a nagy rivális Angliával csap össze a továbbjutásért.

„A rajongókhoz hasonlóan magam is izgatottam várom a mérkőzést. Szerintem a rendes játékidő és a hosszabbítás sem hoz döntést, tizenegyesekkel pedig Németország nyer. Még egyszer bocsánat, Anglia, de tényleg így gondolom” – tette hozzá Beckenbauer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik