Élet-Stílus

Az USA futball vb-t akar

Az amerikai futball-szövetség elnöke szeretné elérni, hogy a FIFA nekik ítélje, a 2018–as vagy a 2022-es vb rendezési jogát.

Az amerikai futballcsapat nem csak legnagyobb sikerét ünnepli az elmúlt 80 évben, a csoportkörből első helyen való továbbjutásával, de egyenesen arra számít, hogy még egy kört megy a tornán Ghána ellen.

Miközben a csapat az afrikaiak ellen készül más szinten is elkezdődött a küzdelem, annak érdekében, hogy az USA rendezhesse a 2014-ben Brazíliában rendezendő vb utáni következő eseményt – írja a The Los Angeles Times. Amerika kihívója a pályázaton Japán, Quatar, Oroszország mellett, Európából Anglia, Portugália, és Spanyolország lesz. A döntését a FIFA idén december másodikán hozza meg.

Amerika eközben szokásához híven sok mindent bevet a cél érdekében. Többek közt ennek tudható be a hangosan szurkoló Bill Clinton jelenléte a sorsdöntő, és nyertes csoportmeccsen Algéria ellen, ahol Clinton természetesen Sepp Blatter mellett ülve ujjongott.
Egy megrendezett vb pedig a legutóbbi 1994-es amerikai torna alapján, vastagon pozitív szaldójú lehet. ’94-ben Los Angeles városának az amerikai sportban legnagyobb eseménynek számító Super Bowl 180 millió dolláros bevételéhez képest 620 millió dollárt hozott a világbajnokság. Az idei rendező ország Dél-Afrika sem fog rosszul járni, fél százalékkal emeli a GDP értékét a világ legnagyobb futballeseménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik