Élet-Stílus

Saját kardjába dőlt Svájc

Két iparos csapat találkozóján a játék képe alapján egyik alakulat sem érett még a további küzdelmekre. Svájc nem tudott túllépni defenzív stílusán, míg Honduras végtelenül pontatlanul játszott.

A svájciak számára különösen fájó lehet a kiesés, mivel a másik találkozó eredményének ismeretében kétgólos sikerükkel ők jutottak volna a legjobb 16 közé, nem pedig Chile.

Az első félidőben a győzelmi kényszerben futballozó svájciak birtokolták többet a labdát, s kapura is ők voltak veszélyesebbek. Elvétve Honduras előtt is adódtak lehetőségek, de ezeket nem tudták gólra váltani. Az európaiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, a szünetig nem változott az állás.

Galéria a meccsről és vb. 15. napjáról. (mti)

Galéria a meccsről és vb. 15. napjáról. (mti)

A második játékrészben – ahogyan haladt előre az idő – a svájciak úgy nyíltak ki egyre inkább, hatalmas erőket mozgósítottak támadásban, emiatt a hondurasi ellenakciókból többször alakult ki gólveszély, sőt, be is találtak Benaglio kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Az első meccsén még Spanyolországot meglepetésre legyőző csapat a későbbi meccsein a védekezésen kívül nem tudott színvonalas teljesítményt nyújtani.
Honduras első pontját szerezte a vb-k történetében, ugyanis 1982-es részvételekor három vereséggel esett ki. Ezen a seregszemlén ugyanakkor – Algériához csatlakozva – szerzett gól nélkül búcsúzott.

H-csoport:

Spanyolország-Chile 2-1 (2-0)
Svájc-Honduras 0-0
A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 6 pont (4-2)
2. Chile 6 3-2
3. Svájc 4 1-1
4. Honduras 1 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik