Élet-Stílus

Olasz blama – csütörtöki vébé gólok

A címvédő olasz válogatott a franciák sorsára jutott, ha lemaradtál róla, olvasd el világbajnoki összefoglalónkat.

F csoport:

Végeredmény:
1. Paraguay 5 pont (3-1)
2. Szlovákia 4 pont (4-5)
3. Új-Zéland 3 pont (2-2)
4. Olaszország 2 pont (4-5)

Érdekes mód felcserélődtek a csoportok, így ennek a kvartettnek a küzdelmeivel indult a csütörtöki nap a vébén. A legfontosabb kérdés az volt, hogy a címvédő túléli-e a csoportkört, vagy csomagolhat és mehet haza. Ehhez képest Marcello Lippi játékosai csak a meccs végén kezdtek el játszani teljes erőbedobással, apró szépséghiba, hogy Szlovákia akkor már 2-0-ra vezetett Vittek duplájával. Di Natale 81. percben szerzett gólja nyitotta meg az őrült hajrát: előbb Quagliarella lőtt egy érvénytelenített gólt, majd Kopunek növelte ismét kettőre a szlovák előnyt, végül az olasz támadó szerzett egy szabályos gólt is. A legvégén még Pepe lőtt mellé egy ziccert, így az olaszok 3-2-re kikaptak és csoportutolsóként, nyeretlenül kiestek.

Eredmény:
Szlovákia – Olaszország 3-2 (Vittek 25., 73. Kopunek 89. ill. Di Natale 81., Quagliarella 92.)

A csoport másik meccse izgalmakat ugyan hozott, gólt azonban nem láthattunk. Pedig ha Ricki Herbert legénysége betalált volna, egy esetleges győzelemmel kiharcolhatta volna a továbbjutást, így azonban annak ellenére búcsúzni kényszerül, hogy nem kapott ki. Paraguay csoportelsőként zárt egy győzelemmel és két döntetlennel.

Eredmény:
Paraguay – Új-Zéland 0-0
v

E csoport:

Végeredmény:
1.Hollandia 9 pont (5-1)
2.Japán 6 pont (4-2)
3.Dánia 3 pont (3-6)
4.Kamerun 0 pont (2-5)

Dánia és Japán ki-ki meccset játszott a továbbjutásért, amiből az ázsiaiak jöttek ki jól. A szamurájok már az első félidőben is jobbak voltak, két Pazar szabadrúgásgóllal pedig el is léptek ellenfelüktől. A dánok a második játékrészben felpörögtek ugyan, de egyedül Tomasson tudott betalálni – ő is előbb kihagyott egy büntető és a kipattanót emelte Kawashima hálójába -, de Japánnak erre is volt válasza a csereként beálló Okazaki révén, így 3-1-es győzelmével az ázsiai csapat ment tovább a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:
Dánia – Japán 1-3 (Tomasson 81. ill. Honda 18., Endo 31., Okazaki 88.)

Hollandiát nem fenyegette sok veszély a már kieső Kamerun elleni mérkőzés előtt sem, Bert van Marwijk legénysége azonban most is a három pontra játszott, amely van Persie és Huntelaar találatának köszönhetően meg is lett. Az oranje százszázalékos teljesítménnyel zárt az E csoport élén, míg Kamerun szerzett pont nélkül hagyja ott Dél-Afrikát.

Eredmény:
Kamerun – Hollandia 1-2 (Eto’o 65. – büntetőből ill. van Persie 36., Huntelaar 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik