Élet-Stílus

Győzelemmel búcsúztak Drogbáék

A gyorsabb, erősebb és futballozni is jobban tudó elefántcsontpartiak az első perctől kezdve jelentős fölényben játszottak, tulajdonképpen egykapuztak, s akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. A portugáloktól kapott pofontól még mindig szédelgő Észak-Korea jobbára a védekezésre koncentrált, többnyire megelégedett azzal, hogy hátul passzolgatott, néhányszor ugyan előre is merészkedett, főleg a szünet után, de az elefántcsontparti kapuson nem tudott kifogni, Barry kiválóan látta el kevés feladatát.

Néhány kimaradt helyzetet és egy lesgólt követően Yaya Touré a 14. percben szerzett vezetést Elefántcsontpartnak, nagyszerűen csavart 16 méterről a bal alsó sarokba. Néhány perccel később Drogba lécre bikázta a labdát, Romaric viszont már pontosabb volt, a kapu jobb oldalába fejelte a kipattanó labdát. A 20 perc után már 2-0 volt az állás, és benne volt a pakliban, hogy Portugáliához hasonlóan Elefántcsontpart is megszórja Észak-Koreát, a góleső azonban elmaradt, miután az ázsiaiak szívósan és szervezetten bekkeltek, ráadásul az afrikaiak a befejezéseknél pontatlanok voltak, és a végére kissé kedvetlenné is váltak. Ennek ellenére, már csak becsületből is mentek előre, és a csereként beállt Salomon Kalou révén a harmadik góljukat is megszerezték. A Chelsea csatára szép mozdulattal lőtt 10 méterről a kapu közepébe Boka ívelése után.
GALÉRIA

GALÉRIA

Az esetnél – a meccsen nem először – megsérült Ri Mjong Guk kapus láthatóan nem érezte jól magát, alig tudott lépni, de edzője nem volt hajlandó lecserélni. Több gólt azonban nem kapott, Észak-Korea ezzel együtt megtépázva, nulla ponttal és mínusz tizenegyes gólkülönbséggel térhet haza. Az „elefántok” szintén kiestek, de legalább szépen, győzelemmel búcsúztak a dél-afrikai tornától. A két csapat mellett a nelspruiti Mbombela Stadion is „kiszáll” a versengésből, itt több vb-mérkőzésre ugyanis már nem kerül sor.

Megváltozott a spori

A német-szerben botrányosan bíráskodó, a lapokat lelkesen és olykor értelmetlenül osztogató spanyol Alberto Undiano teljesen más, szimpatikusabb felfogásban dirigálta a pénteki meccset, és ami érdekes, ezúttal egyszer sem nyúlt a zsebébe.


G csoport, 3. forduló:
Elefántcsontpart-Észak-Korea 3-0 (2-0) – percről percre
Nelspruit, Mbombela Stadion, 30 ezer néző, v.: Undiano (spanyol)
Gól: Y. Touré (14.), Romaric (20.), Kalou (82.)
Elefántcsontpart: Barry – Boka, Kolo Touré, Zokora, Eboué – Romaric (Doumbia, 78.), Yaya Touré, Tiote, Kouassi (Dindane, 64.) – Drogba, Keita (Kalou, 64.)
Észal-Korea: Ri Mjong Guk – Csa Dzong Hjok, Pak Csol Dzsin, Ri Dzun Il, Dzi Jun Nam, Ri Kvang Cson – Hong Jong Jo, Ang Jong Hak, Pak Nam Csol, Mun In Guk (Csoe Kum Csol, 67.) – Dszong Te Sze

A másik mérkőzésen:
Portugália-Brazília 0-0

A csoport végeredménye:
1. Brazília 7 pont
2. Portugália 5
3. Elefántcsontpart 4
4. Észak-Korea 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik