Élet-Stílus

Döntetlennel zártak a portugál ajkúak

A brazil és a portugál válogatott jutott a nyolcaddöntőbe a G csoportból a világbajnokságon, miután a két gárda pénteken gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a brazilok Nilmar révén egyszer a kapufát is eltalálták, de nem tudtak helyzeteket kialakítani a masszívan védekező portugálok ellen. Viszonylag sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon; hét játékos (három brazil, illetve négy portugál) is sárgalapos figyelmeztetést kapott.

A brazil szövetségi kapitány biztos ami biztos alapon le is hozta a magáról megfeledkező Felipe Melót. A labdabirtoklás és a kapura lövések szempontjából pedig a dél-amerikaiak voltak fölényben.

Nilmar helyzete - Cesar a kapufára továbbított (MTI/EPA)

GALÉRIA

A szünet után nem sokat változott a játék képe, a csapatok próbálkoztak ugyan, de valójában úgy tűnt, elégedettek a döntetlennel. A portugálok voltak aktívabbak, egy Ronaldo-szlalom után Meireles már csak Cesarral állt szemben, ám a brazil kapus is remekelt – akárcsak korábban portugál kollégája. Carlos Queiroz portugál szövetségi kapitány támadókat cserélt be a második játékrész folyamán, de Julio Cesar kapuját így sem sikerült bevenni.

Ezzel az eredménnyel mindkét együttes továbbjutása biztos volt, a dél-amerikaiak az első, míg az európaiak a második helyen végeztek.

c csoport, 3. forduló

Brazília-Portugália 0-0
Durban, Durban Stadion, 62.712 néző. Vezette: Archundia (mexikói)
Brazília: Cesar – Maicon, Lúcio, Juan, Bastos – Daniel Alves, G.Silva, Felipe Melo (Josue, 44.) – Nilmar, J. Baptista (Ramires, 82.), Luís Fabiano (Grafite, 85.)
Portugália: Eduardo – R.Costa, Carvalho, Alves, Duda (Simao, 54.) – Danny, Tiago, Pepe (Mendes, 64.), Meireles (Veloso, 84.), Coentrao – C.Ronaldo

Végeredmény:
1. Brazília 7 pont (5-2), 2. Portugália 5 (7-0), 3. Elefántcsontpart 4 (4-3), 4. Koreai NDK 0 (1-12)
Az első két helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik