Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Ribéryt megműtik

Berlinben 300 ezren ünnepelték a németek továbbjutását; az angol csapat a közös sörözésnek köszönheti továbbjutását; Ribéryt ágyéksérülése miatt megoperálják. Rövid hírek.

Ribéry műtét előtt

A dél-afrikai világbajnokságtól már búcsúzó francia válogatott játékosa pénteken fekszik kés alá. Az ágyéksérüléssel bajlódó Ribéry hazaérkezést követően klubja, a Bayern München repülőgépével utazott a bajor városba, ahol a beavatkozásra sor kerül.

A sör segített

Fabio Capello angol szövetségi kapitány szerint a közös sörözés volt az angolok titka, amikor a válogatott szerdán 1-0-ra nyert Szlovénia ellen, így bejutott a legjobb 16 közé. A középpályás Frank Lampard hozzáfűzte, hogy nem számolatlanul itták a habzó nedűt, csak fejenként egyet fogyasztottak el, sőt, valaki még azt is visszautasította.

Hatalmas ünneplés Berlinben

Nem sokkal éjfél előtt még több mint 300 ezren ünnepelték Berlin szívében, a Brandenburgi kapunál a német válogatott Ghána elleni győzelmét. A több százezres tömeg hatalmas kivetítők előtt követte a szerda késő esti mérkőzést, és a 60. percben szerzett győztes gólnál – Özil bombázott a kapuba – páratlan örömujjongás tört ki. A találkozó lefújása után pedig már minden feszültség ünneplésbe csapott át.

Francia katasztrófa

Florent Malouda, a francia válogatott játékosa katasztrofálisnak tartja csapata vb-szereplését. „A pályán megbuktunk, és azon kívül is rossz képet alakítottunk ki magunkról. Nem lesz könnyű, de vissza kell állítanunk a francia válogatott tekintélyét, és ez sok munkával lehetséges” – mondta Malouda. A francia válogatott mindössze egy pontot szerzett Dél-Afrikában, ahol elsősorban a balhéival hívta fel magára a figyelmet.

A csapat sikere az első, utána jöhet a szerelem (MTI/EPA)

A csapat sikere az első, utána jöhet a szerelem (MTI/EPA)

Egy szakadt zászló is segíti Chilét

Egy szakadt, sáros zászló is segíti a chilei válogatottat. A februári földrengés során találták az elárasztott Pelluhuéban, és most ott leng a csapat főhadiszállása előtt. „Minden nap megnézzük a zászlót, és érezzük, fontos, hogy jól szerepeljünk, mert az otthoniaknak szükségük van a válogatott jó eredményére. Emlékeztet minket, hogy mi is történt Chilében februárban…” – fogalmazott a csapatkapitány, Claudio Bravo.

Lúcio nem aggódik a védekezés miatt

Lúcio elismeri, hogy a brazil védelem több hibát is elkövetett az első két csoportmérkőzésen, de az Inter játékosa különösebben nem aggódik emiatt. „Senki nem szeret gólokat kapni, de nincs szükség a drámára. Mindig próbálunk fejlődni és a tökéletességre törekedni, reménykedünk, hogy ezentúl nem hibázunk” – így Lúcio.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik