Élet-Stílus

Paraguay „játék nélkül” ment tovább

Komoly izgalmak és helyzetek nélkül jutott tovább Paraguay az F-csoportban. Új-Zéland nem tudott és mintha nem is akart volna élni a kínálkozó lehetőséggel, - ha nyernek továbbmennek.

A paraguayi tizenegy úgy jutott tovább, hogy egyetlen percig sem kellett izgulnia a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának utolsó fordulójában. Új-Zéland egyértelműen a leggyengébb meccsét játszotta, ennek ellenére azzal vigasztalódhat, hogy veretlenül esett ki. A szlovákokat simán verő Paraguayról nehéz megmondani melyik az igazi arca. A csütörtöki meccsen sajnos a rosszabbikat mutatta.

Az első játékrész paraguayi labdabirtoklási fölényt hozott, de ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. A dél-amerikaiak elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, azonban rendre célt tévesztettek vagy Paston kapus hárított. A rivális gyakorlatilag el sem jutott a kapuig.

Paraguay „játék nélkül” ment tovább 1A szünet után kissé kiegyenlítettebb lett a küzdelem, amely azonban jobbára csak a mezőnyben zajlott, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A hajrában a paraguayiak kialakítottak néhány veszélyes helyzetet, de nem jártak sikerrel, így végül maradt a gól nélküli döntetlen.

F csoport, 3. forduló:
Paraguay – Új-Zéland 0-0
Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 20 ezer néző, v.: Nisimura Juicsi (japán)
sárga lap: V. Caceres (10.), Santa Cruz (41.), illetve Nelsen (56.)

Paraguay: Villar – Caniza, J-C. Caceres, Da Silva, Morel – Riveros, V. Caceres, Vera – Santa Cruz, Valdez (Benítez, 67.) – Cardozo (Barrios, 66.)

Új-Zéland: Paston – Reid, Nelsen, Smith – Bertos, Elliot, Vicelich, Lochhead – Killen (Brockie, 79.), Fallon (Wood, 69.), Smeltz

A csoport végeredménye:
1. Paraguay 1 2 – 5 pont
2. Szlovákia 1 1 1 4
3. Új-Zéland – 2 2 3
4. Olaszország – 2 1 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik