Élet-Stílus

Lippi: Vállalom a felelősséget

A világbajnokságtól búcsúzó Olaszország szövetségi kapitánya szerint rossz döntéseket hozott.

Ahogy arról élő közvetítésünkben beszámoltunk, Olaszország drámai hajrában kapott ki 3-2-re Szlovákiától, ezzel címvédő létére csoportutolsóként intett búcsút Dél-Afrikának. Marcello Lippi elárulta, csak is ő okolható a kudarcért mert rossz döntéseket hozott.

“Vállalom a felelősséget. Ha egy csapat úgy érkezik egy tornára, hogy a játékosok nincsenek rendben fejben, szívben és lélekben, akkor arról az edző tehet. Elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, a szövetségtől, mindenkitől. Úgy gondoltam, hogy ez a csapat jól tudja majd végezni a dolgát, de nem készítettem fel őket megfelelően. Mindenre felkészültem, csak erre nem, hogy majd így szerepelünk. Sajnálom, hogy így zárul le a munkám, erre nem számítottam. Mindenért vállalom a felelősséget, a döntésekért, amiket az elmúlt három mérkőzésen hoztam. Sok sikert kívánok az utódomnak és mindenkinek köszönet az elmúlt négy évért” – hangzott Marcello Lippi nyilatkozata a meccs után sajtótájékoztatón.

Gianluigi Buffon is elkeseredésének adott hangot, a hálóőr a Rai Sportnak elmondta, amely csapat nem győzi le Új-Zélandot és Szlovákiát az is meg is érdemli, hogy kiessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik