Élet-Stílus

Hibátlanul zártak a hollandok

Hollandia a lehető legjobb összeállításában lépett pályára, jóllehet biztos továbbjutóként várta a csoportkör utolsó mérkőzését, amely a már kiesett Kamerun számára sem bírt téttel. Ennek ellenére egyik csapat sem vette félvállról a találkozót, de amíg Kamerun játékában kevés volt az ötlet, többnyire beívelésekkel próbált zavart kelteni, addig Hollandia egy-egy villanással igazolta, miért tartják a vb egyik nagy esélyesének.

Van Persie és Kuyt is megszerezhette volna a vezetést, végül ez utóbbinak össze is jött, a második lehetőségét már gólra váltotta a 36. percben: éles szögből Souleymanou lábai között lőtt a kapu közepébe. A szünet után Hollandia átadta a területet Kamerunnak, s kontrákra játszott, amelyekben rendszerint több volt a veszély volt, mint az afrikaiak görcsös támadásiban, ezzel együtt nekik is akadt helyzetük. Sőt, egalizálniuk is sikerült. Egy szabadrúgás során Van der Vaart „kézilabdázott” a sorfalban, s a megítélt büntetőt Eto’o váltotta gólra. Stekelenburg jó irányba mozdult, de nem védhette az erős lövést.

GALÉRIA

GALÉRIA

A 73. percben a magyarok elleni felkészülési meccsen megsérült Robben először lépett színre a dél-afrikai vb-n, és ha már a pályán volt, főszerepet játszott a hollandok győztes góljában. Addig dajkálta a labdát, amíg lövőhelyzetbe nem került, 18 méterről ugyancsak a kapufát találta el, de ezzel tulajdonképpen gólpasszt adott az ugyancsak csereként beállt Huntelaarnak, akinek nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani.

Az érettebben futballozó Hollandia megérdemelten győzött, így pedig hibátlan teljesítménnyel zárta a csoportkört, Kamerun pedig pont nélkül intett búcsút a vb-nek. A négyesből a Dániát legyőző Japán követte Hollandiát a legjobb tizenhat közé.

E csoport, 3. forduló:
Hollandia-Kamerun 2-1 (1-0) – percről percre
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 63 093 néző, v.: Pozo (chilei)
Gól: Van Persie (36.), Huntelaar (83.), ill. Eto’o (65., 11-esből)
Sárga lap: Kuyt (17.), Van der Vaart (65.), Van Bronckhorst (70.), ill. Nkoulou (26.), Mbia (81.)
Hollandia: Stekelenburg – Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – de Jong, van Bommel – Kuyt (Elia, 66.), Sneijder, Van der Vaart (Robben, 73.) – Van Persie (Huntelaar, 59.)
Kamerun: Souleymanou – Geremi, Mbia, Nkoulou (R. Song, 73.), Assou-Ekotto – Makoun, Chedjou, Nguemo, Bong (Aboubakar, 56.) – Eto,o, Moting (Idrissou, 72.)

A csoport végeredménye:
1. Hollandia 9 pont
2. Japán 6
3. Dánia 3
4. Kamerun 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik