Élet-Stílus

Egy harisnyán múlhat Robben játéka

A hollandok csütörtök este Kamerunnal játszanak, a tét nélküli találkozó – az európaiak már továbbléptek, az afrikaiak kiestek - a lehető legjobb alkalom arra, hogy a Bayern szélsője is felvegye a világbajnokság ritmusát.

A pazar tavaszi idényt záró Robben a Magyarország elleni, 6-1-es győzelemmel végződő felkészülési mérkőzésen szenvedett sérülést azok után, hogy a szünetben beállva két gólt is szerzett.

A szélső térdín-sérülése miatt kihagyta a Dánia és Japán elleni találkozókat, ám a szerdai edzés után az orvosok játékra alkalmasnak találták.
„Arjen esetében meg kellett várnunk a szerdai edzést. Minden a legnagyobb rendben volt, így amennyiben csütörtökön tovább javul az állapota, pályára léphet” – árulta el Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány.

Robben körül ugyanakkor sok a kérdőjel. Szerdán, a hideg miatt és izmait kímélendő, a futballista fekete harisnyában gyakorolt – s mivel a csapatnak nincs a mérkőzésen is bevethető narancssárga színű rövid combvédője, elképzelhető, hogy az előírásokhoz ragaszkodó FIFA nem engedélyezi a fekete combvédők használatát (a szabályzat előírja, hogy csak a felszereléssel egyező színű „biciklinadrágot” hordhatnak a futballisták a nadrágjuk alatt).

A védőfelszerelés nélkül Van Marwijk nem szívesen játszatja a játékosát.
„A combvédőkkel kapcsolatban mi sem tudunk semmi biztosat, de igyekszünk megoldani – ha kell, gyártatunk egyet” – viccelt a holland kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik