Élet-Stílus

Anglia és Németország is életben maradt – szerdai vébé gólok

Ha nem volt időd követni a szerdai eseményeket nézd meg összefoglalónkat.

C csoport:

Végeredmény:
1. USA 5 pont (4-3)
2. Anglia 5 pont (2-1)
3. Szlovénia 4 pont (3-3)
4. Algéria 1 pont (0-2)

Angliának nem volt könnyű dolga, ugyanis a harmadik helyről várhatta az utolsó csoportmeccsétm így meglegyintette a kiesés szele. Ennek megfelelően Fabio Capello a padra ültette Emile Heskeyt és Jermain Defoe kezdett Wayne Rooney párjaként. A Háromoroszlános együttes uralta is a játékot, a Tottenham támadója pedig már a 23. percben meghálálta a bizalmat és a nyolcaddöntőbe lőtte Angliát.

Eredmény:
Szlovénia – Anglia 0-1 (Defoe 23.)

Slovenia 0-1 England (Highlights)

Simão | MySpace Video

Az USA – Algéria összecsapás fantasztikus izgalmakat hozott, ugyanis mind a két együttes meg akarta nyerni az összecsapást. Volt kapufa itt is ott is, a végén pedig az amerikaiak örülhettek, a veterán Landon Donovan a 91. percben repítette övéit a csoport élére – Szlovénia percekre volt a továbbjutástól.

Erdemény:
USA – Szlovénia 1-0 (Donovan 91.)

USA 1-0 Algeria (Highlights)

Simão | MySpace Video

D csoport:

Végeredmény:
1. Németország 6 pont (5-1)
2. Ghána 4 pont (2-2)
3. Ausztrália 4 pont (3-6)
4. Szerbia 3 pont (2-3)

Németországnak és Ghána is igen kiélezett mérkőzéssel búcsúztatta a csoportkört. Mind a két együttes gólokat szerezhetett volna az első felvonásban, majd miután 0-0-val fordultak, a fiatal Özil szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. A másik pályán történtek miatt ez a két együttes kéz a kézben kvalifikálta magát a kieséses szakaszba, ahol máris összejött egy Anglia – Németország összecsapás, mely akár döntőnek is beillene.

Eredmény:
Ghána – Németország 0-1 (Özil 60.)

Ghana v Germany

Hiyat | MySpace Video

Ausztrália a becsületéért küzdött Szerbia ellen, míg déli szomszédaink a továbbjutásról is szövögethettek korántsem merész álmokat. Ennek megfelelően Sztankovicsék támadtak szinte végig, azonban a második félidő közepén az auszik kettőt is lőttek Sztojkovicsnak, így már az ausztrálok számolgathatták fejben a gólkülönbséget. A hajrában a csereként beálló Pantelics állította be a 2-1-es végeredményt így ldőlt, hogy ennek a két együttesnek szerdán ért véget a vébé.

Eredmény:
Ausztrália – Szerbia 2-1 (Cahill 69., Holman 73. ill. Pantelic 84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik