Élet-Stílus

Az USA-nak győznie kellett, Capello ráismert csapatára

Az amerikai és az angol válogatott jutott be a legjobb 16 közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjából, a szlovén, valamint az algériai együttes búcsúzott.

Ahogy arról élő közvetítésünkben beszámoltunk az USA válogatottja egy pörgős meccsen, drámai hajrában harcolta ki a továbbjutást és a csoportlesőséget, Landon Donovan a 91. percben vette be Mbolhi kapuját. Bob Bradley érthetően boldog volt a lefújás után míg kollégája, Rabah Szaadane szerint a tengerentúli gárdának volt most szerencséje.

Bob Bradley, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya:

“Ezek a fiúk rengeteget tettek a sikerét. Nem adták fel, keményen küzdöttek. Nyílt összecsapás volt, győznünk kellett.”

Rabah Szaadane, az algériai válogatott szövetségi kapitánya:

“Az utolsó pillanatokban mindkét csapat a győzelemre játszott, de ezen a napon az amerikaiaknak volt szerencséje.”

Az angol válogatott simábban harcolta ki az 1-0-ás sikert, igaz a szlovénaknek is akadtak veszélyes akcióik. Fabio Capello a három pont megszerzésén, ezáltal a továbbjutás kiharcolásán kívül annak is örül, hogy játékosaiban már nincs félelem. Matjaz Kek abban bízik, hogy a sors legközelebb a kegyeibe fogadja a szlovén csapatot.

Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya:

“Csapatként játszottunk, és harcoltunk, nagyon boldog vagyok. Ez az a válogatott, amelyiket én ismerem. Innentől kezdve bárki ellen bizakodhatunk, ugyanis a játékosaimban nincs már félelem.”

Matzaj Kek, a szlovén válogatott szövetségi kapitány:

“Leírhatatlan érzés, de ilyen a sport. Csak remélni tudom, hogy a sorstól egyszer majd visszakapjuk, amit ma elvett. A játékosokat most egy kicsit egyedül kell hagyni, hogy feldolgozzák ezt a nehéz pillanatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik