Élet-Stílus

Kipottyanó franciák, jól hajrázó argentinok – keddi vébé gólok

Ha nem volt időd követni a világbajnokság keddi eseményeit fusd át összefoglalónkat.

A csoport:

Végeredmény:
1. Uruguay 7 pont (4-0)
2. Mexikó 4 pont (3-2)
3. Dél-Afrika 4 pont (3-5)
4. Franciaország 1 pont (1-4)

Az utolsó csoportkörhöz érve már egyszerre rendezik a mérkőzéseket, így kedd délután párhuzamosan rendezték a Franciaország – Dél-Afrika kiesés rangadót és a csoport első helyéről döntő Mexikó Uruguay összecsapást.

Franciaország úgy tűnt feltámadt poraiból, ehhez képest az első félidőben ajándékozott a házigazdának két gólt és egy piros lapot. A Bafana Bafana ugyanakkor visszavett a tempóból a második felvonásra, így nem hogy, nem szerzett több találatot, hanem kapott egy formás francia akció végén. A gall csapat mindössze egy szerzett ponttal és egy rúgott góllal, csoportutolsóként kulloghat haza.

Eredmény:
Franciaország – Dél-Afrika 1-2 (Malouda 70. ill. Khumalo 20., Mphela 37.)

Mindeközben a másik pályán a fair play diadalát láthattuk, a két csapat egyáltalán nem elégedett meg egy döntetlennel, Uruguay és Mexikó is már az elejétől támadott. Ez végül Forlánék sikerét hozta, akik így veretlenül zártak a kvartett élén és nem mellékesen elkerülték Argentína együttesét.

Eredmény:
Mexikó – Uruguay 0-1 (Suarez 44.)

B csoport:

Végerdmény:
1. Argentína 9 pont (7-1)
2. Dél-Korea 4 pont (5-6)
3. Görögország 3 pont (2-5)
4. Nigéria 1 pont (3-5)

Hasonló volt a lebonyolítási elv este is, ahol – ha csak matematikailag is – Argentína sem érezhette magát biztonságban. Ennek megfelelően Diego Maradona legénysége uralta a játékot a görög csapat ellen, azonban a hellén brigád rendkívül szívósan tartotta magát egészen a hajráig, Demichelis egy szöglet után törte fel a betonbiztos európai védelmet. A hajrában még a csereként beálló Palermo biztosította be a győzelmet és százszázalékos mutatót.

Eredmény:
Görögország – Argentína 0-2 (Demichelis 77., Palermo 89.)

A Nigéria – Dél-Korea meccsen – persze a másik pályán történtek ismeretében – a csoport második helyéről döntöttek a felek, az afrikai együttesnek győzelem kellett, Parkéknak minden más eredmény jó volt. A Szupersasok kerültek előnybe, Uche használta ki a védelem megingását, de Lee révén 1-1-el fordultak a felek. A második felvonásban Park szerezte meg a vezetést az ázsiai válogatottnak, majd Yakubu előbb kihagyta a vébé ziccerét – szemből, három méterről lőtt az üres kapu mellé -, majd értékesített egy büntetőt, 2-2-re módosítva az állást. A folytatásban még Martins emelt kapu mellé kulcspillanatban, így Dél-Korea jutott tovább a második helyen, a nyolcaddöntőben Uruguay lesz az ellenfele.

Eredmény:
Nigéria – Dél-Korea 2-2 (Uche 12., Yakubu 69. – büntetőből ill. Lee 38., Park 49.)

Nigeria v Korea Republic

Hiyat | MySpace Video

Ajánlott videó

Olvasói sztorik