Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: nem játszanak a franciák?

Bajok vannak az olasz futballal, és a francia válogatottban sem csillapodnak a kedélyek. A portugáloknál viszont minden rendben, már a Jabulanit is szeretik. Rövid hírek Dél-Afrikából.

Nem akarnak játszani a franciák?

Elképzelhető, hogy a francia válogatott néhány játékosa nem lesz hajlandó pályára lépni a házigazdák elleni keddi csoportmérkőzésen. Erről Raymond Domenech szövetségi kapitány beszélt a hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen a szokásokkal ellentétben Patrice Evra csapatkapitány nem jelent meg. A francia válogatottnál szombaton tört ki a botrány, miután kizárták a keretből a goromba Nicolas Anelkát, aki összeszólalkozott Domenech-kel, tiltakozásul a játékosok vasárnap nem voltak hajlandóak edzeni.

Nagy feladat előtt az ausztrál támadó

Tim Cahillt a németekkel szemben 4-0-ra elveszített nyitómeccsen kiállították, így aztán nem lehetett ott a Ghána elleni 1-1 alkalmával. Mivel utóbbi meccsen Harry Kewell kapott piros lapot, Cahillen még nagyobb a nyomás. „Készen állok a feladatra. De biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem lesz nehéz ez a hét, hanem Harrynek is…” – fogalmazott Cahill, akinek a csapata a szerbekkel játszik majd, s még továbbjuthat.

Bajban az olasz futball

Nem hibáztatja a vb-n eddig gyengén szereplő olasz válogatott játékosait Giancarlo Abete, az itáliai szövetség elnöke. A sportvezető szerint az ország labdarúgásában mindenhol gondok vannak. „Olyan problémával állunk szemben, amelyre a vb után fogunk majd reagálni. Ugyanakkor ez nem egy vagy két konkrét játékos hibája, sokkal nagyobb a baj. Generációs változáson esünk át, s vannak gondok az utánpótlás vonalon, valamint az U21-es korosztálynál is” – mondta az elnök, aki a továbbjutást illetően bizakodó.

A portugálok szeretik a labdát

Megkedvelték az előzetesen sokat kritizált Jabulanit a portugál válogatott tagjai, akik hétfőn 7-0-ra verték Észak-Koreát. „Imádjuk a labdát! – lelkendezett Carlos Queiroz szövetségi kapitány. „Profik vagyunk, megfogadtuk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, elfelejtjük a labdával kapcsolatos kritikákat, a vuvuzela zavaró hatásait, vagy bármi mást. A játékra kell koncentrálnunk, egy vb ugyanis a szórakoztatásról szól.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik