Élet-Stílus

Uruguay csoportelsőként jutott tovább

Az uruguayi csapat taktikusan futballozva második győzelmét is megszerezte a dél-afrikai világbajnokságon, és ahogy korábban Franciaország és Dél-Afrika ellen, úgy ezúttal sem kapott gólt. Lendületesen kezdtek a csapatok, de mindkét védelem jól „szűrt”, így komoly helyzet nem alakult ki. A távoli lövések többsége elhúzott a kapuk mellett, az üdítő kivételt Guardado próbálkozása jelentette, a mexikói közel 30 méterről a felsőléc alsó lapjára lőtte a labdát, amely onnan az uruk szerencséjére kifelé pattant.

Mexikónak már nem volt szerencséje, első védelmi megingását ugyanis kihasználta az uruguayi válogatott: Cavani jobboldali beívelése eljutott Suárezhez, aki megszerezte első gólját a dél-afrikai világbajnokságon, miután közelről a kapu jobb oldalába bólintott.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második félidőben mezőnyfölényben játszott a hátrányban lévő mexikói csapat, de ritkán jutott el a kapuig, egyrészt jól tömörültek az uruguayiak, másfelől pedig az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Egy hatalmas helyzete azonban így is akadt a közép-amerikaiaknak: Rodríguez teljesen üresen fejelhetett, de öt méterről a kapu mellé fejelt.

Uruguay elsősorban az eredmény megtartásában volt érdekelt, nem is erőltette támadásokat, de a szórványos akciók egyikéből Lugano megduplázhatta volna az előnyt, Óscar Pérez azonban bravúrral védte az uruguayi játékos közeli fejest.

Kassai Viktor nagyszerűen vezette a mérkőzést, mindig akcióközelben volt, feleslegesen nem fújt a sípjába, s mindössze három sárga lapot osztott ki, az elsőt a 68. percben.

Mexikó válogatottja ugyan elveszítette a mérkőzést, ezzel együtt a második helyen bejutott a legjobb tizenhat közé, ugyanakkor ott valószínűleg Argentínával találkozik – akárcsak a 2006-os németországi vb-n, amelyen a dél-amerikai csapat jutott tovább.

A csoport, 3. forduló:
Uruguay-Mexikó 1-0 (1-0) – percről percre
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 33 425 néző, v.: Kassai
Gól: Suarez (43.)
Sárga lap: Fucile (68.), illetve J. Hernández (77.), Castro (86.)
Uruguay: Muslera – Lugano, Victorino, Fucile, M. Pereira – D. Pérez, Arevalo, Á. Pereira (Scotti, 87.) – Cavani, Suarez (Á. Fernandez, 85.), Forlán
Mexikó: O. Perez – Osorio, Moreno (Castro, 57.), Rodríguez, Salcido – Guardado (Barrera, 46.), Márquez, Torrado – Dos Santos, Franco, Blanco (J. Hernandez, 63.)

A csoport végeredménye:
1. Uruguay 7 pont
2. Mexikó 4 (3-2)
3. Dél-Afrika 4 (3-5)
4. Franciaország 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik