Élet-Stílus

Messiék hibátlanul jutottak tovább

Lionel Messi, az argentinok aranylabdása első ízben viselhette a csapatkapitányi karszalagot, ezzel az együttes világbajnoki történetének legfiatalabb “vezetője” lett, ugyanis két nap múlva ünnepli 23. születésnapját.

A korábbi rekorder éppen a jelenlegi szövetségi kapitány, Diego Maradona volt, aki az 1986-os világbajnokságon 25 évesen lehetett csapatkapitány.

Az első félidőben a görögök azt játszották, ami az erősségük – lezárták a területeket, lépést tartottak a gyors argentin támadókkal, de néhány alkalommal így is veszély teremtettek az argentin kapu előtt.

Az európaiak a fordulást követően sem tudták átvenni a kezdeményezést, hatalmas fölényben futballozott Maradona alakulata, ez végül a 77. percben Demichelis révén érett góllá. Egy jobb oldali szöglet után a Bayern hátvédje lerántotta védőjét, s bár fejesét védte Corvasz, a kipattanót hat méterről már nem hibázta el a Szamarasszal korábban nagyokat birkózó bekk.

Demichelis ünnepli magát az argentinok vezető gólja után (MTI/EPA)GALÉRIAA hajrában a csereként beálló, s a percekkel korábban kapufát lövő Messi kipattanóját értékesítő Palermo állította be a 2-0-ás végeredményt, így az argentinok százszázalékos teljesítménnyel jutottak a legjobb 16 közé, ahol a mexikóiakkal találkoznak majd.

b csoport, 3. forduló

Argentína-Görögország 2-0 (0-0)
Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 38 891 néző. Vezette: Irmatov (üzbég)
Gól: Demichelis (77.), Palermo (89.)
Argentína: Romero – Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodriguez – Bolatti, Veron, M. Rodriguez (Di María, 68.) – Messi, Agüero (Pastore, 77.), Milito (Palermo, 80.)
Görögország: Corvasz – Vintra, Morasz, Kirjakosz, Toroszidisz (Pacacoglu, 55.) – Ciolisz, Papadopulosz, Szokratisz, Karagunisz (Szpiropulosz, 46.), Kacuranisz (Ninisz, 54.) – Szamarasz

Végeredmény:
1. Argentína 9 pont (7-1), 2. Dél-Korea 4 (5-6), 3. Görögország 3 (2-5), 4. Nigéria 1 (3-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik