Élet-Stílus

Lassan észhez tér az idő

Szerdától már emelkedik a hőmérséklet, a hétvégére pedig már majdnem eléri az átlagot. Sok lesz a napsütés és kevés az eső: hétvégére nyugodtan szervezhetünk programot a szabadba.

Kedden az átlagosnál lényegesen hűvösebb volt Magyarországon: a nappali órákban 17-22 Celsius-fokot mértek az országban. Az ilyenkor átlagos hőmérséklet 26 fok, amit a mai 19-es átlag jócskán alulmúlt – tudta meg az fn.hu az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ). A rekord június 22-én egyébként 37,6 Celsius-fok, amit 2000-ben mértek Tiszaroffon.

Az természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kellemes felüdülésként élte meg a hűvösebb időt, vagy esetleg balatonparti nyaralásából bukott el egy napot. A következő napokban jelentősebb csapadék már nem várható, szerdára az országszerte igen élénk szél is mérséklődni fog. Szerdán a 20 fok körüli hőmérséklet még mindig elmarad majd az átlagtól, de a keddinél jóval több napsütés miatt melegebbnek, barátságosabbnak fogjuk érezni az időt.
A hét végéig folyamatos melegedésre számíthatunk, szombaton és vasárnap már 25 fokot várnak a meteorológusok. Szórványosan még akkor is előfordulhatnak kisebb záporok, de országos eső nem lesz.

Szerdán az ország mintegy harmadán, az északnyugati határ mentén, a keleti megyék némelyikében és nagyjából a Nagykanizsa-Balassagyarmat vonalon várható erős UV-sugárzás. Emellett a Dunántúl északi és középső részén, valamint Borsod egyes részein és a Tiszántúl északi és középső részén a legerősebb széllökések még elérik 60-65 km/h-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik