Élet-Stílus

Franciaország – Dél-Afrika 1-2

Bloemfontein, Free State Stadion, 41000 néző.

FRISSÍTÉS

Összefoglaló: Franciaország kezdett jobban, úgy tűnt az utóbbi idők történései az utolsó mérkőzésre összekovácsolták az együttest. Ehhez képest Lloris hatalmas hibáját követően Dél-Afrika szerzett vezetést, Khumalo bólintotta a hálóba Tshabalala szögletét.

Mindössze hat perc telt el a bekapott találattól, amikor egy felugrásnál Gourcuff könyökölte arcon Sibayát amiért a találkozó kolumbiai játékvezetője egyből felmutatta a pirosat.

Az összezavarodó gallok ezután még egy gólt ajándékoztak a Bafana Bafanának, a teljes francia védelem mondott csődöt a 37. percben melyet Mphela használt ki és pofozta közelről a kapuba a labdát.

Fordulás után tovább növelhette volna előnyét a dél-afrikai együttes, Mphela lövése azonban a kapufán csattant. Ezt követően érthetetlenül visszavett a házigazda ahelyett, hogy a további gólokat hajszolta volna, ennek epdig meg is lett a következménye: Sagna álomkiugratása után Ribéry hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csereként beálló Maloudát.

A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy mind a két együttes búcsúzott a torna küzdelmeitől, nagyobb szégyenkezni valója azonban Raymond Domenech legénységének van, amely három meccsen mindössze egyetlen találatra volt képes és igen kiábrándító játékot produkált.

A vébék történetében először fordul elő, hogy a házigazda már a csoportmérkőzések után kiesik.

Eredmények:
Franciaország – Dél-Afrika 1-2 (Khumalo 20., Mphela 37. ill. Malouda 70.)

Az a csoport végeredménye:
1. Uruguay 7 pont (4-0)
2. Mexikó 4 pont (3-2)
3. Dél-Afrika 4 pont (3-5)
4. Franciaország 1 pont(1-4)

94. PERC: Vége a mérkőzésnek, Dél-Afrika 2-1-re legyőzte a francia válogatottat amely rendkívül alulteljesített ezen a világbajnokságon.

92. PERC: Nem jött össze a kegyelemdöfés, Tshabalala kapott remek keresztlabdát, azonban laposan belelőtt a kilépő Llorisba, így marad a 2-1.

90. PERC: Három minutum a ráadás.

Az első francia gól Dél-Afrikában:

86. PERC: Egy jellemző momentum a franciák mostani vébészereplésére: Ribéry adta el a labdát majd lehajtott fejjel kezdett el visszafelé sétálni.

CSERE 82’
Franciaország
Govou váltja Diarrát.
CSERE 78’
Dél-Afrika
Modise jött be Khuboni helyére.

75. PERC: Nomvhete szöktette magát hosszan így a kapujából jó ütemmel kirobbanó Lloris védhetett.

SÁRGA LAP 71’
Franciaország
Diaby sárgult be.

70. PERC: Ribéry kapott remek kiugratást, majd kicsalogatta a kapujából Josephset, középre gurított ahol egyedül Malouda érkezett, így az üres kapuba lőtt, 1-2!

GÓÓÓL 70’
Malouda, Franciaország
Ribéry passzából.
LES 69’
Dél-Afrika
Nomvethe futott lesre.
CSERE 68’
Dél-Afrika
Parker helyett Nomvethe a pályán.
Ápolás 67’
Tshabalala, Dél-Afrika
Kapott egy combost.

66. PERC: Pienaar lőhetett a tizenhatos előteréből, azonban Lloris könnyedén szelídítette meg a labdát.

SZÖGLET 60’
Tshabalala, Dél-Afrika
Francia bedobás lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik