Élet-Stílus

Elégedetlen a spanyol kapitány

Azt hihetnék, hogy a Honduras elleni sima győzelemmel elégedett volt Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány, pedig nem ez a helyzet...

Vicente Del Bosque annak ellenére nem volt elégedett a csapatával, hogy az a svájciak elleni botlást követően simán legyőzte a szerényebb képességű Hondurast. A Eb-címvédő, a világbajnokság egyik nagy favoritjának tartott Spanyolország David Villa két góljával 2-0-ra nyert, emellett számtalan ziccert és egy büntetőt is elhibázott.

„Ugyan sok helyzetünk volt, de ezek nagy részét elpuskáztunk. Nem mondhatom, hogy jól játszottunk, amikor sokkal nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk. Voltak szép megmozdulásaink, csináltunk szép dolgokat, ugyanakkor Honduras ellen is éppen olyan pontatlanok voltunk, akárcsak korábban Svájccal szemben. Éppen ezért a győzelem ellenére nem vagyok különösebben boldog, sem elégedett” – mondta Del Bosque.

Furcsa, amikor egy sima diadal után a győztes tréner csapatát kritizálja, az ellenfelet meg dicséri – a spanyol kapitány azonban éppen ezt tette.

„Honduras előtt le a kalappal, hiszen bátran, vakmerően futballozott, ráadásul hagyott minket játszani” – így Del Bosque.

A spanyol armadának a továbbjutáshoz a csoportkör harmadik fordulóban vélhetően győznie kell az eddig még hibátlan Chile ellen; a döntetlen nem elég, ha a másik találkozón Svájc a papírforma ugyancsak legyőzi meg a hondurasi nemzeti csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik