Élet-Stílus

Rekordot döntött, kikapott a svájci csapat

A chilei válogatott 1-0-ra legyőzte a svájci csapatot a világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában.

Ottmar Hitzfeld alakulata a 75. percben kapott góllal veszítette el a találkozót, ezzel pedig új rekordot állított fel a tornák történetében, mivel összesen 559 percen át nem rezdült meg a hálója. A százszázalékos chileiek vezetik a csoportot.

A spanyolok elleni első találkozóhoz hasonlóan a svájciak ezúttal is a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, ám Behrami nehéz helyzetbe hozta csapatát, miután már a 31. percben piros lapot kapott. A West Ham középpályása fedezte a labdát, de közben a kezével arcon találta az egyik chileit, a játékvezető pedig ezért kiállította.

Az addig magabiztos, ellenfelének zsebkendőnyi területet sem hagyó alpesiek a továbbiakban csakis a védekezésre koncentráltak, s a fordulást követően tovább nőtt a chilei mezőnyfölény, amely a 75. percben Mark Gonzalez révén góllá érett. Paredes lépett ki lesről a jobb oldalon, a kifutó svájci kapus mellett elvitte a labdát, kiszorított helyzetből okosan a hosszú oldalra ívelt, ahol M. Gonzalez érkezett, a földre fejelte labdát, ami a kapuba pattant

Inler gyötri Carmonát (MTI/EPA)

GALÉRIA

A svájciak a 90. percben még egyenlíthettek volna, de Eren Derdiyok kissé flegmán a kapu mellé helyezett azok után, hogy társai teljesen kisakkozták a dél-amerikai védelmet. Chile hat pontjának köszönhetően az élre állt, ám akár harmadik is lehet, hisz az utolsó fordulóban a spanyolokkal játszik, míg a svájciak Honduras ellen lépnek pályára.

h csoport, 2. forduló

Chile-Svájc 1-0 (0-0)
Nelson Mandela Bay stadion, 34 872 néző. Vezette: Al-Gamdi (szaúdi)
Gól: M. Gonzalez (75.)
Kiállítva: Behrami (31.)
Chile: Bravo – Isla, Medel, Ponce, Vidal (M. Gonzalez, 46.) – Carmona, Jara, M. Fernandez (Paredes, 65.) – H. Suazo (Valdivia, 46.), Beausejour, Sanchez
Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler – Behrami, Inler, Huggel, G. Fernandes (Bunjaku, 77.) – Frei (Barnetta, 42.), Nkufo (Derdiyok, 68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik