Élet-Stílus

Portugália hetet számolt Észak-Koreára

Az első félidőben még semmi sem utalt arra, hogy Fokváros lesz a nyitómérkőzésén kedvező benyomást tett Észak-Korea Irapuatója. Néhány kisebb megingástól eltekintve a brazilok ellen produkcióját lekopírozva szervezetten védekezett, sőt, ellenakciókra is vállalkozott az ázsiai csapat, és néhány ígéretes távoli lövés mellett egy komolyabb helyzete is akadt. Pak Nam Csol kapu fölé fejelte az Eduardóról kipattant labdát.

A 29. percben aztán az első valamirevaló támadásából gólt szerzett a négy évvel ezelőtti elődöntős: a mélységbe beinduló Raul Meireles kapott jó labdát Tiagótól, és 10 méterről a kapu közepébe helyezett. A vezetés megszerzése után egyértelmű fölénybe került Portugália, amely a második félidőben hatszor mattolta Észak-Koreát.

Meireles az 54. percben Simaóval rúgatott gólt, majd kisvártatva Hugo Almeida használta ki, hogy „eltűntek” mellőle a védők, és Favio Coentrao beívelése nyomán közelről a hálóba bólintott. Észak-Korea játéka, kiváltképp a védekezése teljesen szétesett, és azon már a kettős csere sem segített, olyannyira nem, hogy egy óra játék után már néggyel mentek a portugálok, miután Ronaldo passzát követően Tiago is betalált.
GALÉRIA

GALÉRIA

Észak-Korea, akár a pofonoktól megszédült bokszoló, igyekezett visszatámadni, bár mindezt nem túl nagy meggyőződéssel tette, és szépítés helyett újabb gólokat kapott. Valamennyit förtelmes védelmi hibából. A csereként beállt Liédson találata előtt az egyik védő luftot rúgott, majd Ri Mjong Guk kapus hozta össze Rolando gólját, amely végleg padlóra küldte Észak-Koreát. 6-0-nál sokakban nyilván felrémlett az irapuatói magyar-szovjet meccs rémképe, de Portugália nem elégedett meg a hatossal, s még egyet berámolt. A hetediket Tiago szerezte fejjel, így ő volt az egyetlen, aki duplázni tudott.

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány nem csak a fölényes győzelemmel, hanem csatárai formájával is elégedett lehet, hiszen valamennyi támadója feliratkozott az esőáztatta fokvárosi stadion eredményjelzőjére.

G csoport, 2. forduló:
Portugália – Észak-Korea 7-0 (1-0) – percről percre
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 60 000 néző, v.: Pozo (chilei)
Gól: Meireles (29.), Sabrosa (53.), Almeida (56.), Tiago (60., 88.), Liédson (81.), C. Ronaldo (87.)
Sárga lap: Mendes (38.), Almeida (70.), ill. Csol Dzsin (32.), Jong Jo (47.)
Portugália: Eduardo – Miguel, Alves, Carvalho, Coentrao – Meireles (Veloso, 70.), Mendes, Tiago, Ronaldo, Sabrosa (Duda, 74.) – Almeida (Liédson, 78.)
Észak-Korea: Ri Mjong Guk – Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok (Nam Szong Csol, 75.), Pak Csol Dzsin, Ri Jun Il – Ji Jun Nam, Mun In Guk (Kim Jong Dzsun, 58.), An Jong Hak, Pak Nam Csol (Kim Küm Il, 58.), Hong Jong Jo – Dszong Te Sze

A csoport állása:
1. Brazília 6 pont (már nyolcaddöntős)
2. Portugália 4
3. Elefántcsontpart 1
4. Észak-Korea 0 (már kiesett)

—- Az eddigi legnagyobb különbségű vb-sikerek—-

1. Magyarország-Salvador 10-1, 1982. június 15., Elche
2. Magyarország – Dél-Korea 9-0, 1954. június 17., Zürich
2. Jugoszlávia-Zaire 9-0, 1974. június 18., Gelsenkirchen
3. Svédország-Kuba 8-0, 1938. június 12., Antibes
3. Uruguay-Bolívia 8-0, 1950. július 2., Mineiro
3. Németország – Szaúd-Arábia 8-0, 2002. június 1., Szapporo
4. Portugália-Koreai NDK 7-0, 2010. június 21., Fokváros

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik