Élet-Stílus

Luis Fabiano: szabályos volt a kezezés

Az Elefántcsontpart ellen a második góljánál két alkalommal is a kezét használó támadó elismerte, hogy kézzel ért a labdához, ám állítja, nem volt szándékos a mozdulata.

A vb-csoportkör egyik sokak által várt rangadóján Brazília viszonylag könnyedén verte az ötlettelenül futballozó elefántcsontparti legénységet – a találkozó aligha az eredmény miatt marad emlékezetes.

Az alacsonyabb színvonalú, egygólos dél-amerikai előnnyel záruló első félidő után Luis Fabiano megduplázta saját és csapata góljainak számát, ám vb-történelmi kuriózumot alapozva, két alkalommal is kézzel szelídítette meg a labdát – aligha véletlenül. A futballista viszont másképp látta.

A hármas sípszó utáni sajtótájékoztatón a futballista elismerte a kezezés tényét, de hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában a játékvezető megtévesztése. Érdekes, hogy a meccs után – mindkét oldalról, és jogosan – rengeteget kritizált Stephane Lannoy francia játékvezető úgy tűnt, észlelte a jelenetet, ám beavatkozás helyett kedélyesen elcsevegett a játékossal.

„Nagyon sokat dolgoztam, de eleinte nem akart sikerülni. Aztán később összejött minden, betaláltam. A labda érintette a karomat, de ez véletlen volt, így szerintem szabályos is. Nincs kitűzött célom, ami a vb-gólok számát illeti, persze, minél többet szeretnék szerezni, de a csapat az elsődleges.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik