Élet-Stílus

Teljes a káosz a francia csapatnál – Anelka viszi a balhét?

A legfőbb oka a válogatott körüli botrányoknak a csapat gyenge szereplése.

A gond már a selejtezők során kezdődött, amikor a csapat csak Henry kezezős gólja után jutott ki a vébére. Ott aztán az első meccsen 0-0-s döntetlen született Uruguay ellen, majd következett a Mexikó elleni 0-2.

Raymond Domenech kapitány már régóta nem tartozik a kedvelt közéleti személyiségek közé Franciaországban, főleg az olyan döntései miatt, mint Henry kispados szerepeltetése.

Nicolas Anelka nehezményezte is a döntéseit a Mexikó elleni meccs szünetében, állítólag meglehetősen trágár módon. Ezért már nem is jött ki a pályára, sőt, hazaküldték a válogatottból.

Raymond Domenech vasárnap nehezményezte, hogy a válogatott “belső életének” részletei kikerültek a sajtóba. Szerinte a közte és Anelka közötti affér nem volt durva, igaz, a hazaküldést jó döntésnek tartja. A

“Nem volt összetűzés” – mondta a szövetségi kapitány a TF1 francia kereskedelmi televíziónak.Az emberek nem is tudják, mekkora a feszültség. Az öltözőben a szövetségi kapitány mond valamit egy játékosnak, aki már eleve nyomás alatt van. Ilyenkor vannak ideges pillanatok, elhangzanak bizonyos szavak. Anelka szélsőségesen reagált, nem éppen a legmegfelelőbb hangon, a vérmérséklete szerint. Ő mindig magában duzzog, de ennek nincs semmi jelentősége” – hangsúlyozta Domenech.

A Domenech-kel készült interjú közepén a riporterek és a szövetségi kapitány látható meglepetésére megjelent Franck Ribéry, és arról beszélt, hogy az ügy hatására a csapat teljesen szétesett.

“Franciaország szenved, én is szenvedek, őszintén megmondom … mindenki tojik ránk az egész világon” – mondta könnyekkel küszködve a Bayern München játékosa.

Szombaton bonyolodott az ügy, amikor Patrice Evraárulóról beszélt, szerinte valaki félinformációkat oszt meg a sajtó képviselőivel. Ezt Ribery is osztja.

“Egy áruló túl sokat beszélt. Megkönnyebbülés lesz megtudni, ki volt” – hangsúlyozta, majd elnézést kért “minden franciától azért, mert nem úgy sikerült a világbajnokság, ahogy azt szerették volna”. Evra szombaton azt mondta: “A francia válogatott problémája nem Anelka, hanem a köztünk lévő áruló. El kell tüntetni ezt az árulót a csapatból”.

Evra azóta felhívta magára a figyelmet, nekiment az erőnléti edzőnek a csapat nyilvános edzését – amely ezután véget is ért. Ennek hatására (is) lemondott Jean-Louis Valentin a Francia Labdarúgó Szövetség csapatigazgatója, sőt, haza is ment.

Talán hamarosan Anelkával kávézgat majd egy párizsi cukrászdában.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik