Élet-Stílus

Elhunyt az NBA legmagasabbja

A 231 centiméteres óriás, Manute Bol a védekezésben kiemelkedőt tudott.

Manute Bol a legmagasabb és Muggsy Bogues a legalacsonyabb (google.com)

Negyvenhét éves korában elhunyt Manute Bol, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legmagasabb játékosa. A 231 centire nőtt, szudáni születésű sportembert szombaton, az Egyesült Államokban érte a halál.

Az őt kezelő kórház nem adott ki információt az okokról, de sajtóértesülések szerint Bol vese- és bőrbetegségben szenvedett. Manute Bol 1985-től tíz évig szerepelt az NBA-ben, a Washington Bullets, a Golden State Warriors, a Philadelphia 76ers és a Miami Heat csapatában játszott.

Képességei alapján leginkább védekezésben tudták használni, lepattanók gyűjtésében és dobásblokkolásban jeleskedett. ’85-’86-ban a Wikipedia szerint két rekordot is felállított. A legtöbb blokkolt dobás egy félidő alatt (11) és az egy negyedre jutóban is rekorder (8). Volt olyan jelenete, amikor egy támadásban az Orlando Magic ellen négyszer blokkolt egy támadás alatt.

A képen Manute Bol az NBA legmagasabbja a legkisebbel, a mindössze 160 centis Muggsy Bogues-szal állt párba, akivel csapattársak voltak a Washington Bulletsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik