Élet-Stílus

Capello a szakadék szélén

Az angol válogatott olasz szakvezetőjét könnyen meneszthetik, ha együttese nem jut tovább a csoportjából. Anglia szerdán sorsdöntő meccset játszik Szlovéniával.

Az angol szövetségi kapitányhoz közelálló forrás szerint egy esetleges angol búcsú könnyen Fabio Capello állásába kerülhet, a „szivárogtató” úgy fogalmazott, Capellónak „nincsenek illúziói”, és levonja a következtetéseket, amennyiben Anglia 1958 után ismét csúnyát bukna a világbajnokságon.

Az Algéria elleni kilátástalan 0-0 után Capello nem volt hajlandó nyilatkozni a sorsáról, „Túl korai még erről beszélni, várnunk kell. Még van idő arra, hogy erre a kérdésre válaszoljak, rendben?”

Június elején az évi hatmillió fontot kereső Capello elfogadta az angol szövetség (FA) szerződéshosszabbítási ajánlatát, ugyanakkor az olaszt magához láncolni óhajtó Sir Dave Richards vezette szövetség beiktatott egy kivásárlási moratóriumot is.

A „forrás” szerint mindez természetesen nem akadályozhatja meg a kapitány elmozdítását:
„Ilyen a futball, s mi nem kergetünk délibábokat. Az új szerződés a közös bizalom jegyében született, ám ha Anglia nem jut az egyenes kieséses fázisba, felkészülünk arra, hogy az FA meneszti Fabiót. A világbajnokság rajtja előtt Sir Dave kifejezte, hogy szeretnék folytatni a közös munkát. Mindez nem változott, de az eredményektől is függ. Remek hangulatú csapat érkezett a Dél-Afrikába, a szerződéseket is rögzítettük, s így is szeretnénk folytatni. Bíznunk kell egymásban, s akkor az eredmények is jönnek majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik