Élet-Stílus

Cannavaro: a gólszerzés nem az én gondom

Az olasz válogatott sajtótájékoztatóján a középső védő - ha burkoltan is -, üzent a csapattársaknak: a vb-címvédő eddig inkább a támadó szekcióban tűnik ötlettelennek.

Olaszország vasárnap Új-Zéland ellen lép pályára a Mbombela stadionban, s mivel Paraguay ellen egy izzadtságszagú meccsen csak 1-1-re végzett, mindenképpen javulnia kell.

Az olasz csapat a védekezését tekintve nem okozott csalódást a dél-amerikaiak ellen, az offenzív játéka viszont minden volt, csak biztató nem – a csapatkapitány a válogatott sajtótájékoztatóján ugyan kerülte a kínos kérdéseket, de azért több összpontosításra utasította csapattársait.
„Baj lenne a támadószekciónkkal? – kérdezett vissza. „Nos, ez nem az én feladatom. Én védő vagyok.”

A szövetségi kapitány, Marcello Lippi úgy vélte, Új-Zéland ellen megszerzik majd a pontokat, s abban is bízik, hogy Gianluigi Buffon is játszhat még a tornán.

„Hiszünk az esélyeinkben, és abban is, hogy visszakapjuk Buffont. Olaszország hisz ebben. Erre a hitre kell építenünk a vasárnapi találkozón. A csapat fizikailag és pszichológiailag is erősödött, s pont olyan állapotban van, amilyenre szüksége lesz egy ilyen mérkőzésen. Nem tippelgetek, de felkészültünk. Új-Zéland technikailag nem túl képzett, ám annál lelkesebb és erős felépítésű futballistákból áll, akik a levegőben elég veszélyesek. Rögzített szituációkból gondot okozhatnak, de erre is számítunk. Keményen fogunk dolgozni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik