Élet-Stílus

Anelka lemondta a válogatottságot

A szövetségi kapitányát melegebb éghajlatra küldő futballistát hazaküldték a dél-afrikai világbajnokságról – a Chelsea támadója válaszul lemondta a válogatottságot.

A Mexikó elleni csoportmeccsen korábbi gyengeségeit rendre előadó francia válogatott aligha jut tovább a csoportjából, s a morált tovább rontja az Anelka körüli cirkusz.

A közép-amerikaiak ellen a szünetben lecserélt, majd Raymond Domenechnek visszaszóló Anelka a SkySports News információi alapján ugyanis lemondta a válogatottságot.

A játékos a szombati edzésen nem jelent meg, s a francia szövetség (FFF) délután bejelentette, hogy a magáról megfeledkező csatárt kizárták a csapatból. Anelka eggyel tovább lépett – s közölte, akkor lássa a válogatottat, amikor a háta közepét.

A szünet után őt játéka miatt kérdőre vonó kapitányt a búsba küldő Anelkának részben igaza volt: a csapat a rengetegszer, s joggal támadott despotikus Domenech irányítása alatt teljesen szétzüllött, ráadásul sem a vb-selejtezők alatt, sem a barátságos felmérőkön nem derült ki, milyen terv, taktika, vagy elképzelés áll a csapat játéka mögött.

Az öntörvényű Domenech válogatási elvei ellenére a helyén maradt – s bár Anelka ordított az arcába, alighanem egy csapat, sőt, esetleg egy nemzet szavait vágta a vb után távozó szakember fejéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik