Élet-Stílus

Vb-morzsák: Ronaldo sárga marad

A FIFA nem törli el Cristiano Ronaldo sárga lapját. A cézár meztelen? A brazilok kapusa majd odafagyott Észak-Korea ellen. A gyártó szerint „városi legenda”, hogy a németek jól jártak a Jabulanival, legalább tíz bajnokságban tesztelték a labdát. A 3. fordulót fokozottan figyeli majd a FIFA. Rövid vb-hírek.

Nem törlik el Cristiano Ronaldo sárga lapját
A FIFA elutasította a portugálok kérését, amely arra irányult, hogy töröljék el Cristiano Ronaldo sárgalapos figyelmeztetését. A keddi találkozó 21. percében az uruguayi Larrionda játékvezető nem fújta le az elefántcsontparti védő, Guy Demel szabálytalanságát – a Real Madrid sztárja volt a sértett -, majd az eset után összeakaszkodott a két játékos, s ezért egyformán sárga lapot kaptak a bírótól.

Melegebb nadrágot kér a didergő Julio César

Melegebb nadrágot kért a csapat illetékeseitől Julio César, a brazil válogatott elsőszámú kapusa, aki az első meccs után arra panaszkodott, hogy “majdnem megfagyott” a dél-afrikai télben.

Ehhez persze valószínűleg az is hozzájárult, hogy a rivális Koreai NDK játékosai nem késztették sok mozgásra az Inter hálóőrét a 2-1-re megnyert mérkőzésen. A többi dél-amerikai játékos egyébként egy különleges krémet használt bőre melegen tartására.

FIFA: górcső alatt a harmadik kör meccsei
A vb-csoportkör harmadik fordulójának meccsei a legveszélyesebbek a fogadási csalások szempontjából, így a FIFA ezeket a mérkőzéseket megkülönbözetett figyelemmel kíséri majd. A nyolc, egyenként négycsapatos csoportból az első két-két helyezett jut a nyolcaddöntőbe, de lesznek olyan együttesek, amelyek már az utolsó meccs eredményétől függetlenül biztosítják helyüket a legjobb 16 között, illetve már nem kerülhetnek be oda.
“Ezek a legkockázatosabb mérkőzések fogadási szempontból. Mindent figyelni fogunk” – fogalmazott Marco Villiger, a FIFA illetékes igazgatója.

A Jabulani nem kedvez a németeknek
A gyártó adidas “városi legendának” minősítette azokat a kritikákat, melyek szerint a német játékosoknak riválisaiknál több idejük és lehetőségük volt hozzászokni a vb labdájához, a sokat bírált Jabulanihoz. Thomas Van Schaik, a német sportszergyártó cég képviselője szerint a labdát legalább nyolc nemzeti bajnokságban tesztelték, mielőtt a múlt év utolsó hónapjában bemutatták. Megjegyezte azt is, hogy a Jabulani volt a decemberi klubvilágbajnokság és a januári Afrika Kupa hivatalos játékszere.
“Természetesen az adidasszal kapcsolatban álló német klubok kaptak belőle, de ugyanígy az argentin, a dél-afrikai, az orosz, az osztrák, a svájci, a holland, a belga, a portugál és a francia bajnokságban, illetve kupában is játszhattak vele”

86 önkéntes kórházban
A szervezőbizottság péntek esti bejelentése szerint kórházba kellett szállítani 86 önkéntest a világbajnokságon – a gyanú szerint mindannyian ételmérgezést kaptak.
“A reggeli után lettek rosszul” – mondta Rich Mkhondo szóvivő.
A tömeges megbetegedés Nelspruitban, a Mbombela Stadionban történt, az önkénteseket kivétel nélkül kórházba vitték. A szervezőbizottság orvosi részlege megkezdte a vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik