Élet-Stílus

Sneijder eldöntötte

A holland válogatott 1-0-ra nyert a japánok ellen világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

A szinte eseménytelen – a hollandok sokkal többet birtokolták a labdát, de ötletek híján csak elvétve tudtak a jól záró japán védelem mögé kerülni – első játékrész után a németalföldiek térfélcserét követően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, s a váltást a remekül küzdő japánok nem tudták lekövetni.

Az 53. percben egy jobboldali beívelés eljutott Van Persie-hez, a támadó visszagurított, s Sneijder került 18 méterről, jobbal kapura bombázott: Kavasima csak beleütni tudott a labdába, amely a kapu bal oldalába pattant (1-0).

Sneijder lövése - Kavasimának nem volt esélye (MTI/EPA)

GALÉRIA

Bert van Marwijk csapata az előnyt egészen a lefújásig megőrizte, sőt, a csereként beálló Eliának és Afellaynak köszönhetően több ziccer is kialakult a távol-keletiek kapuja előtt. Ám a PSV Eindhoven támadója két nagy helyzetet is elpuskázott, s erre Hollandia majdnem ráfázott, hisz a hosszabbítás utolsó percében Okazakinak már csak Stekelenburgot kellett volna legyőzni; nem sikerült.

Amennyiben a csoport másik második körös találkozója, a 20:30 órakor kezdődő Kamerun-Dánia meccs döntetlennel végződik vagy a dánok nyernek, akkor a hollandok – akik immár 21 mérkőzés óta veretlenek – már biztos nyolcaddöntősök.

e csoport, 2. forduló

Hollandia-Japán 1-0 (0-0)
Durban, Moses Mabhida stadion, 62.010 néző. Vezette: Baldassi (argentin)
Gól: Sneijder (53.)
Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, De Jong – Kuyt, Sneijder (Afellay, 83.), Van der Vaart (Elia, 72.) – Van Persie (Huntelaar, 88.)
Japán: Kavasima – Abe, Nakazava, Tulio, Komano – Nagatomo, Okubo (Tamada, 77.), Endo, Haszebe (Okazaki, 77.), Macui (Nakamura S., 64.) – Honda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik