Élet-Stílus

Hazazavarták Anelkát

Hazaküldték a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról a szövetségi kapitánnyal tiszteletlenül beszélő Nicolas Anelkát, a francia válogatott támadóját.

Anelka a L’Equipe című lap beszámolója szerint a mexikóiak elleni, csütörtöki mérkőzés szünetében ugrott neki Raymond Domenechnek. A szakvezető 0-0-s állásnál még nem akarta lecserélni őt, csupán taktikai utasításokat adott neki, amelyeket azonban a csatár kritizált. Ekkor Domenech azzal fenyegette meg, hogy ha nem tartja be, amit kért tőle, lecseréli, amire a játékos több fültanú előtt minősíthetetlen hangnemben reagált.

Noel Le Graet, a francia sportági szövetség alelnöke szombaton délután az RTL Rádióban jelentette be, hogy a döntés megszületett, Anelkának haza kell mennie.

Ezt megelőzően a francia válogatott szállásán a szövetségi elnök Jean-Pierre Escalettes egyeztetett a történtekről a játékosokkal és a csapat vezetőivel. Anelka a délutáni edzésen már nem vett részt Knysnában, este pedig már ki is kell költöznie a válogatott szálláshelyéről.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik