Élet-Stílus

Bravúros ausztrál pontszerzés

Nem bírt az emberhátrányban játszó Ausztráliával Ghána. Az afrikaiak minden helyzetüket „túljátszották”, kis szerencsével akár nyerhettek is volna az ausztrálok.

Az első mérkőzésén győztes ghánai válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdő ausztrálokkal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Az első fordulóban csúfos vereséget szenvedett ausztrálok némi meglepetésre egy szabadrúgást követően előnyhöz jutottak a 11 percben. Bresciano végezhetett el szabadrúgást középről, elcsavarta a sorfal felett, Kingstonról kijött a labda, s a bal oldalon érkező Holman mintegy 7 méterről a bal felső sarokba helyezett (0-1).

A gyorsan bekapott gól után feléledtek a ghánaiak, és nyomás alá helyezték az ausztrál kaput, amelyet a sokadik helyzet után be is vettek. Gyan a 25. percben egyenlített úgy, hogy értékesítette a Kewell kezezése miatt megítélt büntetőt. Utóbbi játékost a bíró kiállította.

Képek a meccsről és 8. napról. (MTI)

Képek a meccsről és 8. napról. (MTI)

Az emberhátrányba került rivális a folytatásban mindent elkövetett, hogy ne kerüljön a gólok számát tekintve is hátrányba, s a szünetig ki is húzta, bár az afrikaiak tovább rohamoztak.
A fordulást követően is a ghánai együttes uralta a játékot, többször is csak a remekül védő Schwarzeren múlt, hogy nem változott az állás. Ugyanakkor az ausztrálok sem adták fel a támadás lehetőségét, számos ígéretes lehetőségük volt, de azokat rendre kihagyták.

A tíz emberrel küzdő ausztrálok pontszerzése bravúros.

Az utolsó fordulót szerdán rendezik ebben a négyesben, a ghánaiak a németekkel, az ausztrálok a szerbekkel csapnak össze – a továbbjutás kérdése még teljesen nyílt.

Ghána-Ausztrália 1-1 (1-1)

pénteken játszották:
Szerbia-Németország 1-0 (1-0)

A csoport állása:
1. Ghána 2 1 1 – 2-1 4 pont
1. Németország 2 1 – 1 4-1 3
3. Szerbia 2 1 – 1 1-1 3
4. Ausztrália 2 – 1 1 1-5 1

Korábban:
Ghána-Szerbia 1-0 (0-0)
Németország-Ausztrália 4-0 (2-0)

A csoport további programja:
3. forduló
június 23.: Ghána-Németország, Johannesburg 20:30 ó
június 23.: Ausztrália-Szerbia, Nelspruit 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik