Élet-Stílus

A vébé csütörtöki góljai

Ha nem volt időd a világbajnokság csütörtöki mérkőzéseit élőben követni, nézd meg összefoglalónkat.

A csoport:

Ugyan a Franciaország – Mexikó mérkőzést játszották este, a csoport miatt mégis az első helyre kívánkozik. Raymond Domenech legénysége újabb találkozót tudott le rúgott gól nélkül, így a kvartettből egyedüliként nem szerepel még szerzett találat a csapat neve mellett. Mexikó ugyanakkor ha nem is a saját játékával, de ellenfele fölé tudott nőni, köszönhetően az éles szemű Javier Aguirrének, akinek a három cseréje hozta össze az El Tri két gólját. Történelem volt ez a javából: Mexikó most győzte le először a franciákat, ráadásul Uruguay ellen a csoportelsőség lehet a tét.

Eredmény:
Franciaország – Mexikó 0-2 (Hernandez 64., Blanco 79. – büntetőből)

B csoport:

Argentína lehengerlően játszott Dél-Korea ellen a kora délutáni mérkőzésen. Ugyan egy gól kellett ahhoz, hogy beinduljon a gólgyártás, azonban Diego Maradona legénysége a meccs egészében nem csak eredményesen, de szépen is játszott. A találkozó hőse egyértelműen a háromig jutó Gonzalo Higuaín, akiben a dél-afrikai torna első triplázóját köszönthettük.

Eredmény:
Argentína – Dél-Korea 4-1 (Dzsu Jung 17. – öngól, Higuaín 33., 76., 80. ill. Csung Jong 46.)

Nigéria abszolút szerencsétlen körülmények között bukott el Görögország ellen 2-1-re. Az afrikai csapat Tzorvas kapus hibáját kihasználva került előnybe – a hálóőr benézett egy szabadrúgást, nemes egyszerűséggel elugrott a felé tartó labda elől -, öröme azonban nem tartott sokáig. Kaita, a Szupersasok játékosa érthetetlen módon keménykedni kezdett egy bedobásnál, rúgó mozdulatot tett ellenfele irányába amiért egyből villant a piros lap. Ezt Szalpingidisz megpattanós lövése révén már a kettős sípszó előtt kihasználta a hellén együttes. A folytatásban Nigéria ismét vezethetett volna, de Obasi az üres kapu mellé lőtt és ahogy az lenni szokott, ez megbosszulta magát: a szinte két teljes mérkőzésen át bámulatosan védő Enyeamáról pattant ki egy ártalmatlan lövés, Toroszidisz közelről büntetett beállítva a 2-1-es végeredményt.

Eredmény:
Görögország – Nigéria 2-1 (Szalpingidisz 44., Toroszidisz 71. ill. Uche 16.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik