Élet-Stílus

Angliának nyerni kell

Több csapatnak élet-halál kérdés a pénteki második forduló. A legnagyobb veszélyben a szerbek vannak. Anglia is győzelemkényszerben, míg Szlovénia akár tovább is juthat.

A szlovén válogatott egy újabb győzelemmel már a legjobb 16 közé juthat, míg az angolok bíznak abban, hogy Algéria ellen megszerzik a kötelező három pontot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján. Újabb győzelmükkel már továbbjuthatnak a németek, míg második vereségükkel elbúcsúzhatnak a szerbek pénteken a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

A szlovén együttes szövetségi kapitánya, Matjaz Kek elismerte, hogy az amerikaiak számítanak favoritnak, ám türelmes játékkal lehet esélyük. Se sérült, se eltiltott nincs a keretben.”Szenzáció lenne, ha továbbjutnánk a csoportból, de képesnek érzem rá a csapatot. Ugyanakkor riválisunk számít esélyesnek – jegyezte meg az Algéria elleni 1-0-ás sikerrel rajtoló gárda szakvezetője. – A vasárnapi meccsünkön az első félórában rosszul játszottunk, ezen javítanunk kell.”
Az amerikai játékosok szerint az angolok elleni pontszerzés csak akkor ér valamit, ha legyőzik a szlovénokat.”Nagyon nehezek azok a meccsek, amikor az esélyesség terhe nyom. Ezzel együtt tudjuk, hogy meg kell szereznünk a három pontot” – fogalmazott a hátvéd Jay DeMerit. Bob Bradley szövetségi kapitány sakkpartihoz hasonlította a találkozót: szerinte a szlovénok arra várnak majd, hogy együttese hibázzon, és kontrákból próbálnak veszélyeztetni.

Joe Hart, David James és Robert Green (b-j)

Joe Hart, David James és Robert Green (b-j)

Az angoloknak az amerikaiak elleni 1-1 alkalmával a támadójátékban és a védekezésben is akadtak gyenge pontjaik, ráadásul Ledley King kidőlésével ismét változtatni kell a hátsó alakzaton. Minden bizonnyal Jamie Carragher a kezdő tizenegyben helyet kap. A kapus Robert Green nem lett kegyvesztett a hibája miatt. Elől Emile Heskey és Wayne Rooney, majd a csereként beállt Peter Crouch sem alkotott maradandót, utóbbi éppen erről beszélt:”A kapitány kielemezte az első meccsünket, és elmondta, mit rontottunk el, miben kell fejlődnünk. A legfontosabb, hogy változatlanul bízzunk magunkban, és az Algéria elleni meccsen megmutassuk, mire vagyunk képesek.”Rooney annyit tett hozzá, hogy sokkal jobban kell játszania, mint tette ezt az első fordulóban. Az angolok eddigi 15 meccsükön soha sem kaptak ki afrikai csapattól.

Rabah Szaadane, az algériai válogatott szövetségi kapitánya szerint nekik nincs veszíteni valójuk. A szakember nem számíthat az első fordulóban kiállított Abdelkader Hezalra.”Az angoloknak szuper csapatuk van, szerintem a végső győzelemre is esélyesek. Nagyon, nagyon nehéz dolgunk lesz.” Hozzátette: nem tervez jelentős változásokat, és továbbra is bízik a szlovénok ellen potyagólt kapott Favzi Sausiban.
Újabb győzelmükkel már továbbjuthatnak a németek, míg második vereségükkel elbúcsúzhatnak a szerbek pénteken a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Szerbiának mindenkire szüksége lesz (mti)

Szerbiának mindenkire szüksége lesz (mti)

Joachim Löw tanítványai a nyitókörben 4-0-lal átgázoltak Ausztrálián, míg Radomir Antic legénysége alacsony színvonalú mérkőzésen kapott ki 1-0-ra Ghánától. “Többet nem hibázhatunk, most kell megmutatnunk, hogy milyen fából faragtak bennünket – jelentette ki csütörtökön a szerb kapitány. – A vb eddigi legjobb futballját bemutató csapat lesz az ellenfelünk, fel kell nőnünk a feladathoz.” Az önálló államként első vb-győzelmükért küzdő szerbek még Jugoszláviaként egyszer megverték már a (nyugat)németeket, az 1962-es negyeddöntőben. A Nationalelf részéről Hansi Flick segédedző beszélt arról, hogy az igazi megmérettetés még hátravan a csapat számára: “Az ausztrálok elleni meccs nem tekinthető mérvadónak. A szerbeknél viszont többen európai élklubokban szerepelnek, egyszóval többet kell nyújtanunk ellenük. Mivel hidegre fordult az idő, megmondtuk a fiúknak, hogy melegen öltözzenek fel, tusolás után szárítsák meg a hajukat, és kövessék mindenben a mamájuk tanácsait…”

A két gárda felkészülése nem halad zökkenőmentesen, mivel az elmúlt napok esőzései miatt a találkozónak otthont adó Port Elizabeth-i Nelson Mandela Bay Stadion gyepszőnyege alkalmatlanná vált a csütörtöki edzésre, így a csapatok csak később utaznak a derbi helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik