Élet-Stílus

Vb-morzsák: magyarok és a vb

A magyarok felét érdekeli a labdarúgó-világbajnokság; Kaká, Forlán és Anelka twitterezik; a dél-afrikai hatóságok jegytolvajjal számoltak le - rövid hírek.

Minden második magyart érdekel a vb

A magyarok fele követi a világbajnokság eseményeit – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. Az ezer, 18 év feletti válaszadó 23 százaléka szinte az eddigi összes mérkőzést megtekintette. A férfiak 65 százaléka, a nők 31 százaléka figyeli a torna történéseit. A 60 év feletti korosztály 56 százaléka nézi a meccseket.

Féltik a gyepet

Formabontó módon Hollandia és Japán nem edzhet péntek este szombati összecsapásuk színhelyén, a durbani stadionban, mert szervezők féltik az aréna játékterét, miután csütörtökön este óriási eső zúdult a stadionra, s a pálya talaja nagyon fellazult.

Börtönbüntetés jegytolvajlásért

Egy dél-afrikai bíróság hároméves börtönbüntetést szabott ki egy nigériai jegytolvajra, akinél 30 belépőt találtak az országban zajló vb-re. Kunle Benjamin egy közlekedési ellenőrzés során került a rendőrök kezére, akiknek az tűnt fel, hogy a férfi rendkívül idegesen viselkedett. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Benjamin ellopta a jegyeket.


Grella nem játszhat Ghána ellen

Az ausztrál válogatott középpályása, Vince Grella (képünkön a 13-as mezben) térdsérülése miatt kénytelen kihagyni szombaton csapata Ghána elleni mérkőzését. Ez hatalmas érvágás az ausztráloknak, ugyanis egy másik középpályás, Tim Cahill sem léphet pályára, mivel ő eltiltását tölti majd, miután a németek elleni 4-0-ás vereség alkalmával kiállította a játékvezető. Grella a csoportmérkőzések utolsó fordulójában már pályára léphet Szerbia ellen. Minden bizonnyal Carl Valeri helyettesíti majd.

Twittereznek a focisták

A játékosok körülbelül fele használja a különböző internetes közösségi portálokat, így a twittert és a facebookot, de vannak csapatok, amelyeknél ezt megtiltották a futballistáknak. “Ez az első olyan vb, amelyen a közösségi weboldalaknak hatalmas szerepe lesz a kommunikációban” – mondta Joseph Blatter, a FIFA elnöke.

A braziloknál Kaká és Luís Fabiano, a franciáknál Nicolas Anelka, az uruguayiaknál Diego Forlán, az amerikaiaknál pedig nagyjából a válogatott fele használja a twittert. A Eb-címvédő spanyolok és a hollandok azonban nem írhatnak bejegyzéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik