Élet-Stílus

Sorsoltak Wimbledonban

Szávay Ágnes az orosz Jekatyerina Makarovával, Agnieszka Radwanskával, míg a selejtezőből felkerült Arn Gréta a spanyol Maria Jose Martinez Sanchezzel találkozik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában.

A papírforma szerint Szávaynak van esélye a továbbjutásra, ám Czink és Arn csak nagy bravúrral léphet a 64 közé. Amennyiben Szávay sikerrel veszi az első akadályt, akkor a második helyen kiemelt, ötszörös győztes amerikai Venus Williamsszel találkozhat.

A női páros első körében, a 64-es főtáblán Szávay Ágnes a német Julia Görges oldalán a Naomi Cavaday, Anna Smith brit, míg Czink Mellinda a spanyol Arantxa Parra Santonjával a Magdalena Rybarikova, Klara Zakopalova szlovák-cseh kettős ellen lép majd pályára.

A pénteken megejtett sorsolás alapján a nőknél címvédő amerikai Serena Williams ágára kapott besorolást a korábbi győztes orosz Marija Sarapova és az idei Roland Garroson döntős ausztrál Samatha Stosur, illetve a dán Caroline Wozniacki. Venus Williams a belgák két nagy visszatérőjével, Kim Clijstersszel és Justine Heninnel akadhat össze.

A férfiaknál a csúcsbeállítást jelentő hetedik elsőségére készülő svájci Roger Federernek nehezebb a sorsolása, mint a 2008-as bajnok spanyol Rafael Nadalnak. Az első helyen kiemelt Federer ágán van a tavalyi finalista amerikai Andy Roddick, valamint a szerb Novak Djokovics és a korábbi bajnok, az ausztrál Lleyton Hewitt. Nadal 64-es ágán szerepel a hazaiak közönségkedvence, Andy Murray, illetve a svéd Robin Söderling is.

A 16-szoros Grand Slam-bajnok, címvédő Federer az első körben a kolumbiai Alejandro Fallával kezd hétfőn, míg Rafael Nadal a nyitó körben a japán Nisikori Kejjel találkozik. A női címvédő Serena Williams első ellenfele a portugál Michelle Larcher de Brito lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik