Élet-Stílus

Felhőkarcoló épül Bécsben

Ausztria legmagasabb épülete, a 220 méter magas DC Tower épülhet abban a modern városrészben, ahol az ENSZ-székház is található.

Az épületet Dominique Perrault, francia építész tervezte, 2002-ben kapta az engedélyt, hogy a dunai szigeten fekvő új városnegyed üres területeinek beépítsék. Az eredeti tervek szerint egy toronyház-pár épült volna, de az első szakaszban csak a 220 méteres épületet húzzák fel, amit 2012-ben adnak majd át.

A másik tornyot a befektető szerint leghamarabb 3 év múlva kezdik majd el. A két épület Bécs óvárosával szemben épül majd és a város minden pontjáról látható lesz, Dominque Perrault úgy tervezi, hogy egy „urbánus kapu” képét kelti majd. A DC Tower első 15 emeletén egy spanyol szállodalánc négycsillagos hotelje lesz, a többi szinten irodák és recepciós helységek lesznek. A legfelső szinteket körpanorámás étteremnek tartják fenn.

A DC Tower 220 méterével túlszárnyalja majd Bécs eddigi legmagasabb épületét, a 202 méter magas Millennium Towert, de jóval alatta marad a világ legmagasabb épületének a 828 méteres Burdzs Kalifának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik