Élet-Stílus

Vb-morzsák: 67 perc a vb-csúcshoz

Svájc 67 percnyire van a vb-csúcstól. A portugálok Ronaldo mellett érvelnek, Santiagóban pedig svédtornával (is) ünnepelték a chilei válogatott 42 évnyi éhkoppot követő első győzelmét. Négy év múlva nem lesz meccs a Morumbiban.

Még 67 percet kell kibírniuk a svájciaknak
Ha Svájc a 67. percig nem kap gólt hétfőn a chilei csapattól, akkor új góltalansági csúcsot állít fel. A svájciak 484 perce nem kaptak gólt vb-n. Utoljára 1994. július 2-án, a spanyolok elleni nyolcaddöntő 86. percében rezdült a hálójuk. Azóta sorozatban öt meccset hoztak “nullára”. A 2006-os vb-n Franciaország, Togo és a Dél-Korea, majd (hosszabbításos, 11-esekkel elbukott meccsen) a nyolcaddöntőben Ukrajna, az idei tornán pedig Spanyolország nem tudott nekik gólt lőni.
A vb góltalansági rekordját az olaszok tartják 550 perccel, ők az 1986-os nyolcaddöntő és az 1990-es elődöntő között nem kaptak gólt.

Ronaldo sárga lapjának törlését kérik

A portugálok azt kérik a FIFAtól, hogy törölje Cristiano Ronaldo sárgalapos figyelmeztetését, amelyet kedden a csapat első vb-mérkőzésén kapott.

A találkozó 21. percében az uruguayi Larrionda játékvezető nem fújta le az elefántcsontparti védő, Guy Demel szabálytalanságát, majd az eset után összeakaszkodott a két játékos, akik ezért egyaránt sárga lapot kaptak a bírótól. A portugál szövetség azzal érvel, hogy Ronaldóval szemben egyrészt szabálytalankodtak, másrészt az eset után ő el akart sétálni, de a rivális játékosai körbevették, majd lökdösték és inzultálták.

Szűkült a brazil stadionok köre
Kikerült a 2014-es brazíliai világbajnokság helyszínei közül Sao Paulo egyik legnagyobb és legismertebb stadionja, a Morumbi – jelentette be a szervezőbizottság és a FIFA. A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy a város nem tudott garanciát vállalni a létesítmény felújítási költségeire. A brazil rendezők és a FIFA közös közleménye szerint arról később határoznak, hogy a Morumbi arénát helyettesítheti-e egy másik Sao Pauló-i stadion.

Nyolcvanegy előállítás Santiagóban
Ezrek özönlötték el Santiago de Chile központi utcáit azt követően, hogy a chilei válogatott 1962 óta először győzött világbajnoki mérkőzésen. A fővárosi ünneplés nem volt zavartalan, különböző rendbontások – verekedések, lopások – miatt 81 embert állítottak elő a rendőrök. A chilei nemzeti csapat szerdán 1-0-ra verte Honduras együttesét a dél-afrikai torna H csoportjának első fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik