Élet-Stílus

Görögország megmenekült

Először nyertek mérkőzést a görögök futball-világbajnokságon. Éppen a legjobbkor, hogy értelme is legyen. Így maradt esélyük a továbbjutásra is. Nigéria egy buta kiállításnak köszönheti, hogy vert helyzetbe került.

Nem úgy indult, hogy Görögországnak lesz keresni valója Nigéria ellen. Egy szabadrúgást követően hamar vezetést szerzett az afrikai válogatott, Uche révén. A meccs a továbbiakban is a Szuper Sasok kezében volt egészen addig, amíg Kaita meg nem taposott egy görög csatárt. A bíró egy kis rádiós tanácskozás után az öltözőbe küldte.

Az európai együttes, amely eddig még gólt sem szerzett a vb-k történetében – 1994-ben három vereséggel és 0-10-es gólkülönbséggel búcsúzott, a múlt heti első fordulóban pedig a Koreai Köztársaságtól kapott ki 2-0-ra – most hatalmas iramot kezdett diktálni. Először Gekasz kapott jó passzt, a 16-oson belül megfordult a labdával, visszagurított az érkező Szalpingidisz elé, akinek lövésébe az egyik nigériai védő beleért, így a játékszer a hálóőrt becsapva jutott az afrikaiak kapujába (1-1). Így zárult az első félidő.
A második játékrész első negyedórájában az európai gárda több ziccert is elhibázott, de Nigéria előtt is adódott egy hatalmas lehetőség, Obasi azonban nem tudta bepasszolni a labdát az üres kapuba. Az emberhátrányban futballozó afrikai együttes erejét ezután teljesen felemésztette a védekezés, ellenfele pedig addig szorongatott, amíg megszerezte a győztes gólt. A 71. percben egy szöglet után Szamarasz és Yobo fejelt össze az ötösön belül, a labda a 16-oson kívül helyezkedő Cioliszhoz pattant, aki egy igazítás után kapura lőtt, Enyeama azonban nem tudta megfogni a játékszert, a kipattanót pedig Toroszidisz közelről a hálóba passzolta (2-1). Innentől láthatóan nem maradt ereje az afrikai csapatnak a fordításra, továbbra is a görögök előtt nyíltak kisebb lehetőségek egészen a meccs lefújásáig.

Megváltozott minden a kiállítás után (mti)

Megváltozott minden a kiállítás után (mti)

A csoport kora délutáni másik összecsapásán Argentína 4-1-re verte a dél-koreaiakat, így ebben a négyesben még nem dőlt el a továbbjutás kérdése.

B-csoport 2. kör:

Görögország-Nigéria 2-1 (1-1)
Argentína-Koreai Köztársaság 4-1 (2-1)

Korábbi eredmények:
Koreai Köztársaság-Görögország 2-0 (1-0)
Argentína-Nigéria 1-0 (1-0)

A csoport állása:
1. Argentína 2 2 – – 5-1 6 pont
2. Koreai Köztársaság 2 1 – 1 3-4 3
3. Görögország 2 1 – 1 2-3 3
4. Nigéria 2 – – 2 1-3 0

A csoport további programja:
3. forduló:
június 22.: Nigéria-Koreai Köztársaság, Durban 20:30 ó
június 22.: Görögország-Argentína, Polokwane 20:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik