Élet-Stílus

Maradona: Pelé antik lelet, Platini szimplán francia

A világbajnokság alatt sajátos stand up comedybe fogó Diego Maradona kedden még egy újságírót oktatott ki az úri divatról, szerdán viszont két egykori nagyságnak, a brazil Pelének és a francia Platininek üzent.

„Nem lepnek meg Pelé szavai. Már rég múzeumban lenne a helye” – csapott a lecsóba a sajtótájékoztatóját kezdő El Pibe. „Platini? Nos, ő sem lep meg, sohasem álltunk közel egymáshoz, sőt. Helló! Viszlát! Ennyi. Mindannyian tudjuk, milyenek a franciák, az sem titok, hogy Platini is francia, ő persze különb mindenkinél.”

Bár a Pelé-Maradona találkozók állandó velejárója a mosoly, köztudott, hogy a világ valaha volt két legjobb futballistájának tartott két dél-amerikai nagyság ki nem állja egymást. A lavinát még Pelé indította el 1982-ben, amikor a kicsik között nagynak, a nagyok között kicsinek titulálta az argentint. Maradona ezt sohasem felejtette el, nem bocsátotta meg.

A mostani pengeváltás is az alapvetően kedves, de sokszor meggondolatlanul nyilatkozó brazil sara. A napokban úgy fogalmazott, az argentin szövetség hibázott, hogy Maradonára bízta a kispadot, s azt sejttette, hogy az egykori tízes csak a pénz miatt vállalta el az szövetségi kapitányi posztot.

Maradona és a múzeumi tárgy a Maradona által vezetett TV-műsorban (MTI/EPA)

Maradona és a múzeumi tárgy az argentin által vezetett TV-műsorban (MTI/EPA)

A dél-koreaiak játékmodorát szerdán egy legyintéssel, s egy 1986-os emlékkel „tekvando volt az, nem futball” elintéző argentin még egyszer odaszúrt a két legendának.
„A labdáról nem akarok túl sokat beszélni, de fontos tényezője egy mérkőzésnek, és lenne egy ajánlatom is. Ahelyett, hogy rólam hordanak össze különböző badarságokat, ezek ketten inkább próbálnák ki, és az alapján döntsék el, hogy megfelelő-e vagy sem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik