Élet-Stílus

Mindkét fél elégedett az Észak-Korea–Brazília meccs után

Az észak-koreai hírügynökség szerint a válogatott morális győzelmet aratott a braziloktól elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Kaká szerint pedig sok pozitívuma volt a brazil válogatott észak-koreaiak elleni keddi világbajnoki mérkőzésének (2-1), ugyanakkor tovább kell javulnia csapatának.

“Ugyan a csapat nem nyert a brazilok ellen, de morális győzelmet aratott azzal, hogy gólt ért el az ötszörös világbajnokkal szemben” – írta a Koreai NDK nemzeti hírügynöksége (KCNA) a világbajnokság kedd esti mérkőzéséről. “A kezdetektől fogva nagy csatát vívott a két válogatott. A KNDK-játékosok jó lövő helyzeteket alakítottak ki, és nem veszítették el önbizalmukat a két bekapott gól után” – fogalmazott a KCNA.

Kim Jong Hun szövetségi kapitány szerint a csapat nagyon sokat tanult a brazilok elleni 2-1-es vereségből. “Bár nem nyertünk, sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Több önbizalmunk lett a következő két csoportmérkőzés előtt. Öt napunk van arra, hogy felkészüljünk Portugália ellen, átnézzük a taktikánkat, és eldöntsük, hogy többet kell-e támadnunk vagy többet kell-e védekeznünk” – fogalmazott az edző.

A 2007-ben a világ legjobb labdarúgójává választott Kaká szerint sok pozitívuma volt a brazil válogatott észak-koreaiak elleni keddi világbajnoki mérkőzésének (2-1), ugyanakkor tovább kell javulnia csapatának.

“Kissé problémás volt az első félidő, ekkor még hiányzott a játékunkból a gyorsaság, de végül megszereztük a három pontot – nyilatkozott a támadó középpályás a johannesburgi találkozó után. – A magam részéről elégedett vagyok a teljesítményemmel, figyelembe véve, hogy sérülésből tértem vissza, és több mint hetven percet játszottam. Összességében nagyon nehéz volt futballozni, az észak-koreai csapat gyorsan és jól zárt vissza. Kevés terünk volt, ellenfelünk jól játszott.”

“Számomra nagyon fontos volt a háromhetes felkészülés az alkalmazkodás, a szükséges fizikális állapot megszerzése és az étkezés szempontjából. Úgy igyekeztem készülni, hogy folyamatosan javuljak és segítségére lehessek a csapatnak – mondta a középpályás Elano, a második brazil gól szerzője. – Elsősorban a győzelemnek örülök és csak az után a találatomnak, még azzal együtt is, ha mostantól a nevem szerepel a világbajnokságok statisztikájában, amire büszke vagyok. Tegnap születésnapom volt, ma pedig győztünk, ez így nagyon jól alakult. Ami a folytatást illeti, mindig javulni kell, sohasem játszunk százszázalékosan. Ugyanakkor türelmesnek is kell lenni, hogy a torna során folyamatos legyen az előrelépés.”

A mérkőzés után a Koreai NDK játékosai sem voltak csalódottak, noha vereségükkel az első fordulót követően az utolsó helyen állnak a G csoportban. “Jó a kedv az öltőzőben, nem vagyunk letörve, mert még mindig van remény – mondta a középpályás An Jong Hak. – Tisztában vagyunk azzal, hogy jól játszottunk egy olyan erős válogatott ellen, mint a brazil, és buzdítjuk egymást, hogy a további két mérkőzésünkön is próbáljuk tartani a ritmust. A portugál és az elefántcsontparti csapat erős, de mi jobban fogunk játszani ellenük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik