Élet-Stílus

Edzői vélemények a bombameglepetésről

„Egyszerűen képtelenek voltunk betalálni"- nyilatkozta spanyolok szövetségi kapitánya a Svájc elleni meglepő vereséget követően.

Az Európa-bajnok meglepő vereséggel kezdte a dél-afrikai vb-t, 1-0-ra maradt alul az előre lesajnált Svájccal szemben. A rossz rajt a statisztika szerint nem sok jót jelent a torna legnagyobb esélyesének vélt spanyolok számára, hiszen még egyetlen olyan válogatott sem nyert világbajnokságot, amely az első csoportmérkőzésén kikapott.

„Az egész mérkőzésen uraltuk a játékot, hagyományos és hősies módon is megpróbáltunk gólt lőni, de egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. A következő két meccsünket meg kell nyernünk” – így Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány.

„Fantasztikus érzés, hogy győzelemmel kezdtük meg a vb-szereplésünket, ráadásul az egyik legnagyobb esélyest sikerült megvernünk. Váratlanul jöttek ezek a pontok, de ennél is boldogabb vagyok a pályán nyújtott teljesítményünk miatt” – magyarázta az érthetően jobb hangulatban lévő kollégája, Ottmar Hitzfeld, aki a spanyol-verés mellett annak is örülhet, hogy Svájc sorozatban ötödik vb-mérkőzésén nem kapott gólt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik