Élet-Stílus

A divatcégnél nem menő az extravagáns külső

Az American Apparell természetes külsejű munkatársakat szeretne a boltokban: megtiltották a sminket és a hajfestést és előírják azt is, reggel mit vehetnek fel.

Nem sokkal korábban arról számoltak be a divatmagazinok, hogy az American Apparel kizárólag fotók és kinézet alapján választja ki leendő munkatársait. Ezt egy belső informátor osztotta meg az egyik népszerű divatblog szerzőjével és lévén divatcég, ezen a szemponton talán nincs is mit csodálkozni. Tegnap újabb részlet derült ki.

Az American Apparelnek ugyanis konkrét elképzelése van arról, hogyan öltözzenek, viselkedjenek, egyáltalán hogy nézzenek ki munkatársaik az üzletekben. A személyzeti osztály hosszú levélben taglalja, hogy az ideális munkatárs a természetes szépség híve. Épp ezért tiltanak mindenféle sminket: az aki, szájfénnyel, kihúzott szemekkel érkezik, vét a szabályzat ellen, de tiltólistán van a hajfestés és a hajszárító-használat is. Emellett csekélységnek tűnik az, hogy a munkatárs ruháin semmilyen más divatcég logója nem jelenhet meg.

Azért, hogy az elvárások mindenki számára világossá és követhetővé váljanak, az American Apparel személyzeti osztálya mindenkinek mellékel néhány képet, amihez reggelente – munkakezdés előtt – hasonlíthatja magát.

Ezeket a képeket itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik